Kultura

Otvorena izložba “Druga Luka”

U sklopu proslave Dana Vele Luke i blagdana sv. Josipa, u galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba „Druga Luka – Arhitektonsko-urbanistički radovi“ skupine mladih Lučana i njihovih prijatelja.

Predstavili su nam zajedničku ljubav prema uvali, iz koje su se otišli u potrazi za znanjem i budućom egzistencijom. Njihovo skupno izlaganje je metaforički povratak svom polazištu od kojeg se ne žele ni nemaju potrebe udaljiti. Luka predstavlja čvrsto uporište kojem posvećuju produkt uma i silinu mladenačkog djelovanja.

Možemo samo izraziti radost što oni imaju snagu za iskorak u luku svog budućeg djelovanja i tako nama promatračima ponuditi viziju urbane i u svakom pogledu uređenijeg mjesta u budućnosti. Hvala Andrei Mušić, Nikici Pavlović, Marku Padovan, Eli Prizmić, Darku Šeparoviću, Tomislavu Tabainu i Kristini Žuveli, studentima ili dojučerašnjim studentima. Oni su mahom stipendisti općine Vela Luka.

Ulaskom u svijet arhitekture i urbanizma ovi mladi ljudi postaju odgovorni za produkt vlastitog rada, a nas posebno raduje odabir njihovih tema, jer pruža nadu da će se većina posvetiti dijelu poimanja ovog prostora i potrebi njegovog stalnog oblikovanja Mediterana čije su tradicije i sami baštinici, koji je njihovo ishodiše, a nadamo se i buduća stručna preokupacija.

Izložbu je otvorio dr. Dinko Radić, ravnatelj Centra za kulturu, a radove je predstavio arhitekt Marko Padovan, jedan od autora. Otvaranju je bilo prisutno pedesetak posjetitelja, koji su sa zanimanjem pozdravili ovakav način predstavljanja mladih luških arhitekata.

Izložba će biti otvorena do 25. ožujka svakim radnim danom od 8 do15 sati.
 

Pročitajte još

Kako iskoristiti digitalnu tehnologiju za prezentaciju nošnji?

Dulist

OSAM STOLJEĆA ‘REDA PROPOVJEDNIKA’ Samostan u Dubrovniku uklesan je u temelje dominikanske prisutnosti na hrvatskim prostorima

Dulist

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija