DuList IN

OTVOREN PRVI STREET ART PARK Umjetnost zavladala Gružem

OTVOREN PRVI STREET ART PARK Umjetnost zavladala Gružem

Prvi Street Art Park otvoren je ove subote ujutro u Gružu, a Dubrovčani su se iz prve ruke imali priliku upoznati s umjetnicima i njihovim radovima. Riječ je o događaju u sklopu manifestacije ‘Ljeto u Gružu’ koja je održana pod vodstvom kiparice Iris Lobaš Kukavičić i dizajnerice Kristine Mirošević. Projekt je zamišljen kao urbana platforma za suvremenu umjetnost koja aktivira ovaj javni prostor te njega i njegove sudionike čini vidljivijima široj javnosti. Aet park sastoji se od dva dijela: u jednom dijelu parka akademski umjetnici oslikavali su tri klupe (tri najbolje ocjenjena rješenja odabrana javnim natječajem/Jasmina Runje, Lena Kramarić, Josipa Vlašić), dok su u drugom dijelu prijavljeni umjetnici u parku izložili od jedan do tri svoja rada s kojima žele upoznati lokalnu publiku te na taj način s njima uspostaviti direktan kontakt i promovirati svoj rad u urbanom okruženju.

-Street Art park predstavlja nove vidike i nove mogućnosti ovog lijepog i plemenitog prostora kojem će umjetnici sada udahnuti novi duh. Radi se na tri klupe koje će dobiti svoj umjetnički značaj. Ovaj projekt se nastavlja dalje, umjetnici će nastaviti oplemenjivati ovaj prostor i tako ga otvarati i približavati našim sugrađanima i svim posjetiteljima. Ovaj se park nalazi između dvije ceste, takav je možda manje atraktivan za provođenje slobodnog vremena u njemu. Ali, kada se u njega uđe i vidi koliko je lijep i uredan te predstavlja mir unutar jedne urbane zone, vjerujem da će takav nastaviti privlačiti sugrađane i turiste – rekao je gradonačelnik Mato Franković te je iznio detalje njegove buduće vizije Gruža.

-U budućnosti planiramo potpunu transformaciju Gruža u urbani centar te se promet planira spustiti ispod razine ceste, a postojeći dio popločat ćemo u kamene ploče. Predstavili smo idejna rješenja, nastavljamo dalje s projektnom dokumentacijom, dobili smo zelena svjetla Europske unije. Realni rokovi su završetak ove programske inicijative Europske unije unutar sedam godina – rekao je gradonačelnik.

Umjetnici čiji su radovi izloženi u parku su Anamarija Bezek, Lena Kramarić, Klara Knego, Iva Laterza, Iris Lobaš Kukavičić, Ivana Miloglav, Wanda Mitrović, Ivan Perak, Jasmina Runje, Tina Violić, Josipa Vlašić i Eva Zvrko.

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist