DuList IN

Otvoren je 20. jubilarni Dubrovački karnevo, Leona i Bruno čuvari tradicije maškara!

Svečano je otvoren još jedan Dubrovački karnevo, ove godine u nešto drukčijem, virtualnom izdanju.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić rekla je kako je tradicija karnevala u Dubrovnik duga stoljećima i otvorila jubilarni 20. Dubrovački karnevo. Ključi su predani novoj generaciji maškara. Prošlogodišnji ceremonijeri Jelica Kmetović Hercigonja i Dado Ive predali su ključe dubrovačkoj djeci – Leona i Bruno koji su posali čuvari tradicije naših maškara u ovoj godini.

Prigodom otvorenja ovog petka, pred Sponzom predstavili su se tako karnevalski paravani Udruge DART. Putem online prijenosa, koji je bio dostupan na službenim stranicama Grada Dubrovnika, uživo se moglo pogledati i nezaobilaznu izložbu kostima Marine Glavinić ‘Prinčipesin đir kroz godišta od veljuna’. Također, prikazanna je izložba karnevalskih maski i kostima Galerije Artur, Udruge DART i Obrta Dubrovnik Tours and Art u Lazaretima. U čast prošlogodišnjeg 20. rođendana ove vesele manifestacije, u sklopu otvorenja prikazan je i novi film ‘Dvadeset godišta Dubrovačkog karnevala’ autora Zvonimira Bašice iz tvrtke VSP video.

Pročitajte još

‘AQUIJO’ U Gruž uplovila 86-metarska jedrilica norveškog milijardera

Dulist

U DUBROVNIKU Nina Badrić u društvu poznatog modnog fotografa

Dulist

ŽANAMARI U GRADU ‘Malo smo i radili, ali to će biti iznenađenje’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija