Crna kronika

Oštetili dvije tvrtke i 13 kupaca stanova za 11 milijuna kuna

Oštetili dvije tvrtke i 13 kupaca stanova za 11 milijuna kuna

Troje hrvatskih državljana prijavljeno je za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, a nakon što je služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provela višemjesečno, zahtjevno, kriminalističko istraživanje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su počinjenim kaznenim djelima oštetili novčanu imovinu dva trgovačka društva te 13 fizičkih osoba, kupaca stanova u izgradnji, za ukupni novčani iznos od preko 11 milijuna kuna.

Naime, utvrđena je sumnja da je 56-godišnjak, kao direktor i vlasnik dvaju trgovačkih društava, od kojih je jedno sa sjedištem u Dubrovniku, a drugo u Umagu, od kraja 2014. do kraja 2016.godine, na različite načine prisvajao i zadržavao za sebe novčanu imovinu trgovačkih društava, koju su kupci stanova, čija je gradnja započeta u Župi dubrovačkoj, uplaćivali temeljem predugovora o kupnji.

Jedan dio tako stečene novčane imovine trgovačkog društva prisvajala je i drugoosumnjičena 42-godišnjakinja, kao vlasnica trgovačkog društva koje je vodilo izgradnju stanova.

Osim navedenog, 56-godišnjak se sumnjiči da je, na ime namirenja dugovanja trgovačkog društva iz Umaga prema fizičkim osobama, dio stanova u izgradnji trgovačkog društva iz Dubrovnika, bez naknade ustupio tim osobama dok je u jednom ustupanju potaknuo direktora trgovačkog društva trećeosumnjičenog 63-godišnjaka da potpiše takav ugovor.

Kupce stanova prevario je na način da je od njih zahtjevao plaćanje cjelokupne ugovorene kupoprodajne cijene ili njen dio nudeći pogodnost niže cijene stana, a da kupljene stanove nije izgradio niti predao u ugovorenim rokovima.

Spomenuti 56-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevare u gospodarskom poslovanju, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, rano jutros, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Drugoosumnjičena osoba 42-godišnjakinja kazneno je prijavljena za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a 63-godišnjak za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist