Aktualno

Oštećeni borovi prijetnja sigurnosti

Uklanjanje oštećenih borova bilo je nužno zbog sigurnosti samih Cavtaćana i njihovih gostiju te oštećenja samostana, stoji u demantiju Općine Konavle na informacije eko aktivistice Jadranke Šimunović.

 Informacija dojavljena na „Eko-fon“ od strane „uznemirenih Cavtaćana“ kako su u Cavtatu „neki dan iz čista mira kod Gospe od Snijega posječena dva zdrava sedamdesetogodišnja bora“,  a koju je medijima proslijedila eko aktivistica Jadranka Šimunović u potpunosti je pogrešna, tvrde iz Općine Konavle.
 
Uklanjanje oštećenih borova bilo je nužno zbog sigurnosti samih građana i posjetitelja Cavtata, te zbog oštećenja samostana koja su prouzrokovali borovi od kojih je jedan uklonjen još u lipnju kada je  nakon olujne bure pao na krovište samostana oštetivši pri tom oluk koji se sanira.
 
Drugi bor također je trebao biti uklonjen u lipnju jer je nakon bure bio znatno oštećen, ali je Općina Konavle odustala od uklanjanja nadajući se kako ga je moguće spasiti, no prošli tjedan i taj bor je pao na zid samostana te ga je bilo nužno ukloniti, navodi se u priopćenju Općine Konavle.
 
Na mjestu prvog bora namjerava se tijekom listopada posaditi čempres jer zbog turističke sezone nije bilo moguće ranije učiniti zbog turističke sezone.
 
Stoga, tvrde u Općini Konavle, nije došlo do nikakvog „ekocida“ kako navode eko aktivisti već je riječ o redovnom komunalnom i hortikulturnom uređenju Cavtata.

Pročitajte još

NOVA BESPOVRATNA SREDSTVA ZA RAZVOJ ELAFITA Lopudu energetski učinkovita rasvjeta

Dulist

‘Plavci’ ispisali 459 kazni!

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija