Županija

Osnovana tematska turistička cesta „Neretva – dolina života“

Osnovana tematska turistička cesta „Neretva - dolina života“

Nakon što je u ožujku ove godine proglašena prva tematska turistička cesta u našoj županiji, „Pelješac – vinsko carstvo“, Dubrovačko-neretvanska županija i DUNEA radili su u proteklom razdoblju na uspostavi druge ceste, u Neretvi.

Nakon obilaska terena i utvrđivanja potencijalnih članova jučer je u Opuzenu održan i prvi radni sastanak svih članova Ceste Neretva.

Odlučeno je da će ona nositi ime ”Neretva – dolina života”. Kreiran je i zaštitni znak, koji je izvedenica jedinstvenog znaka ruralnog područja DNŽ, uz simbol neretvanske lađe.

Cesta Neretva imat će 61 člana, i to 7 članova u kategoriji ruralni smještaj, izleti 11, ambijentalni restorani 5, restorani s tradicijskim jelima 9, vinarije 4, jedna kušaonice smokava , 4 ponude suvenira, 10 baštine, 6 tradicijskih manifestacija i 4 ostale ponude (biciklističke, pješačke staze…).

Izabrano je i 11 članova upravljačkog tijela, od čega je 5 predstavnika JLS – gradonačelnici i načelnici: Slivna Smiljan Mustapić, Kule Norinske Nikola Krstičević, Opuzena Ivo Mihaljević , Metkovića Božo Petrov i Ploča Krešimir Vejić te 6 predstavnika članova: ispred manifestacija Marko Marušić, baštine Ivana Baće, vinarija Mihovil Štimac, ruralnih restorana Jure Taslak, izleta Pavo Jerković i ruralnog smještaja Snježana Đelmić.

Pravna osoba koje će zastupati stazu u prvoj godini je Turistička zajednica Metković, odnosno direktorica Magdalena Medar Ujdur, a zamjenici će biti TZ Slivno – Dragana Čović i Grad Ploče – Izvor Škubonja.

Od narednih aktivnosti slijedi dorada logotipa, označavanje Ceste info tablama i smeđom signalizacijom, izrada web stranice i info brošura, a očekuje se da će nova tematska turistička cesta u županiji biti proglašena u ožujku iduće godine.

Na sinoćnjem sastanku članove je pozdravio i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić ističući kako i na ovaj način Županija nastoji pomoći razvoju ruralnih područja, osobito ruralnog turizma koji u Neretvi ima veliki potencijal.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist