Grad

Osmogodišnja Fides preživjela moždani udar, a onda je stigao poziv iz Dubrovnika

Osmogodišnja Fides preživjela moždani udar, a onda je stigao poziv iz Dubrovnika

Za osmogodišnju Fides iz slavonskog mjesta Bočkinci 14. prosinca 2015. godine bio je još jedan običan dan. Nakon škole stigla je kući, pojela ručak, prije pisanja domaće zadaće gledala televiziju.

Međutim, nakon samo nekoliko minuta majka je tu inače veselu djevojčicu našla kako leži na krevetu. Hitnom je Fides prebačena u KBC Osijek gdje je utvrđeno da je imala moždani udar.

– Fides je bila oduzeta desna strana tijela i nije govorila. Zbog toga je prošla rehabilitaciju, nakon čega je progovorila i počela hodati, no desna joj noga nije potpuno funkcionalna. Također, koristi se desnom rukom, ali zbog problema s finom motorikom ipak piše lijevom. I danas ju redovito vozimo na fizikalne vježbe, želeći da se što bolje oporavi – rekla je za Glas Slavonije majka Marina Babić.

A onda je preko humanitarne akcije ‘Lege za djecu superjunake’ stigao poziv iz Poliklinike Glavić s ponudom za besplatni dvomjesečni tretman robotskom neurorehabilitacijom. Tretman počinje u ponedjeljak 24. listopada, a s malom Fides stiže mama Marina.

Opširnije možete pročitati ovdje.

Foto: obiteljski album

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist