Kultura

OSMO IZDANJE MIDSUMMER FESTIVALA Čarobna premijera ‘Romea i Julije’

Lovrjenac je uistinu najljepša pozornica je na kojoj će se sve do 5. srpnja izvoditi Shakespearopva tragedija ‘Romeo i Julija’! Osmom izdanju jedinog hrvatskog festivala na engleskom jeziku posebno su se veselili dvoje glavnih glumaca, koji su se ovog utorak posebno iskazali na premijernoj izvedbi…

Jednu od najpoznatijih žena svijeta Juliju igra Georgia Christodoulou koja se na Lovrjenac vratila nakon dvije godine. ‘Ovo je čarobno i inspirativno mjesto!’, istaknula je pred premijeru.

Romea je u prerežiranoj predstavi glumio Jordan McKenzie. Zamijenio je Clément Charlesa, koji je zbog zdravstvenih razloga morao napustiti ovogodišnji Festival. Jordan trenira u glumačkoj školi East 15, a nedavno je igrao Vershinina u Tri sestre, Romea u Romeu i Juliji, Marka u Pogledu s mosta i Lucija u Isus je skočio u vlak. Glumio je u više igranih i kratkih filmova i producirao vlastite projekte. Također je visoko obučen u scenskoj borbi i koreografirao je borbe korištene u East 15 produkciji Romea i Julije.

– Nisam još našao vremena da se prošećem dubrovačkim ulicama, ali koliko sam uspio vidjeti na putu do Lovrjenca, grad doista izgleda prekrasno! Nisam mogao odbiti poziv na audiciju za Romea, ali činjenica da sam imao samo dva dana za pokuse bila je poprilično izazovna – izjavio je pak Jordan McKenzie.
U castu su i Thomas Michaelson, Karren Winchester, Robert Rickman, Amanda Osborne, Mark Elstob te Leo Elso. Redatelj je Sean Aita.

Festival nastavlja i izvrsnu suradnju s Kazalištem Marina Držića te će se za vrijeme njegovog trajanja prikazati najnovija uspješna predstava ansambla KMD koju čeka gostovanje na međunarodnim festivalima. Radi se o djelu ‘Hamlet-evidencija zločina jedne monarhije’, adaptaciji Tibora Hrs Pandura i Livije Pandur prema tekstu B. M. Koltesa i W. Shakespearea u režiji Livije Pandur.

U glazbenom dijelu programa nastupit će pijanistica Antonija Pacek čijim koncertom će se obilježiti 750 godina Dubrovačkog statuta, a tu je i spektakularni glazbeno scenski projekt Klape Kaše ‘Millions of Strange Shadows’, što je ujedno svjetska praizvedba uglazbljenih Shakespearovih soneta na engleskom jeziku, autora Vicka Dragojevića.

Festival će zatvoriti prošlogodišnja uspješnica – predstava ‘A Poor Player’, monodrama s elementima farse koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju. Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

Više informacija o ovogodišnjem Festivalu možete pronaći na: www.midsummer-scene.com.

Pročitajte još

‘Konavoski tkalci’ vraćaju se doma za rođendan Vlaha Bukovca!

Dulist

U ČETVRTAK Predavanje ‘Antički motivi u Bukovčevom stvaralaštvu’

Dulist

OTVORENA IZLOŽBA NENA MIKULIĆA Događaji u životu su me motivirali da napravim drastičan zaokret

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija