Politika

Orsat Miljenić ministar pravosuđa

Orsat Miljenić ministar pravosuđa

Među ministrima novog hrvatskog premijera Zorana Milanovića je i jedan Dubrovčanin.

Riječ je o odvjetniku mr. sc. Orsatu Miljenić, koji bi u Milanovićevoj Vladi trebao voditi Ministarstvo pravosuđa kao nestranačka osoba. Miljenić je, naime, rođen 1968. u Dubrovniku. Oženjen je i otac je troje djece. 1983. u Zagrebu završava osnovnu školu, a 1987. Klasičnu gimnaziju, također u Zagrebu.

Upisuje Pravni fakultet gdje je diplomirao 1993., a na Central European Universityju u Budimpešti magistrira 1995. godine. Od 2004. do 2011. radi kao odvjetnik, a dvije je godine u doba Račana, od 2000. do 2002., bio predstojnik Vladina Ureda za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima.

Od 1996. do 2000. radi kao savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova te kao diplomat u veleposlanstvu u Nizozemskoj. Jedan je od osnivača Transparency Internationala Hrvatska. Aktivno govori engleski i francuski jezik. Sudionik je Domovinskog rata.

Dubrovnik će uz ministra Miljenića u ministarstvima nove Vlade imati, podjetimo, i Olega Valjala koji bi uskoro trebao zasjesti u fotelju zamjenika ministra turizma. A u saborksim klupama ne smijemo zaboraviti Tatjanu Šimac Bonačić, ujedno zamjenicu dubrovačkog gradonačelnika. Dok je Miljenić nestranački kadar, Valjalo i Šimac Bonačić dolaze iz redova SDP-a.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist