Politika

Orsat Miljenić ministar pravosuđa

Među ministrima novog hrvatskog premijera Zorana Milanovića je i jedan Dubrovčanin.

Riječ je o odvjetniku mr. sc. Orsatu Miljenić, koji bi u Milanovićevoj Vladi trebao voditi Ministarstvo pravosuđa kao nestranačka osoba. Miljenić je, naime, rođen 1968. u Dubrovniku. Oženjen je i otac je troje djece. 1983. u Zagrebu završava osnovnu školu, a 1987. Klasičnu gimnaziju, također u Zagrebu.

Upisuje Pravni fakultet gdje je diplomirao 1993., a na Central European Universityju u Budimpešti magistrira 1995. godine. Od 2004. do 2011. radi kao odvjetnik, a dvije je godine u doba Račana, od 2000. do 2002., bio predstojnik Vladina Ureda za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima.

Od 1996. do 2000. radi kao savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova te kao diplomat u veleposlanstvu u Nizozemskoj. Jedan je od osnivača Transparency Internationala Hrvatska. Aktivno govori engleski i francuski jezik. Sudionik je Domovinskog rata.

Dubrovnik će uz ministra Miljenića u ministarstvima nove Vlade imati, podjetimo, i Olega Valjala koji bi uskoro trebao zasjesti u fotelju zamjenika ministra turizma. A u saborksim klupama ne smijemo zaboraviti Tatjanu Šimac Bonačić, ujedno zamjenicu dubrovačkog gradonačelnika. Dok je Miljenić nestranački kadar, Valjalo i Šimac Bonačić dolaze iz redova SDP-a.

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija