Kultura

Orkestar i naša Tere nastupaju ispred crkve sv. Vlaha

Grad Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Dubrovačkim ljetnim igrama i Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika organizira koncert povodom Svjetskog dana turizma koji će se održati 27. rujna u 20 sati ispred crkve sv. Vlaha. Uz Orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta nastupit će naša glazbena diva – Tereza Kesovija.

Ova manifestacija obilježava se diljem svijeta, a sve s ciljem promocije turizma i njegovih dobrobiti na socioekonomski status društva, uz pozivanje na očuvanje prirodnih i kulturnih dobara koji su nam povjereni na čuvanje. Datum 27. rujna odabran je kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju – World Tourism Organization (UNWTO), odnosno danom kada je 1970. usvojen Statut ove organizacije.

-Iza nas su zahtjevne godine uzrokovane pandemijom korona virusa koja je na neko vrijeme zaustavila cijeli svijet, pa tako i turizam. Zato u utorak pozivamo sve naše sugrađane i goste da nam se pridruže pred Parčevom crkvom kako bismo proslavili Dan turizma uz nadu da su teška vremena iza nas – navode iz DSO-a.

Pročitajte još

Kustosica Jelena Tamindžija Donnart u centru umjetnosti CCA Andratx

Mia Njavro Banić

KONAVOSKI VEZ Izložba ‘Konavoski kaleidoskop’ u Zavičajnom muzeju Konavala

Dulist

IZLOŽBA UZ OBLJETNICU ROĐENJA ĐURA PULITIKE ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija