DuList IN

Ora ide na svjetski izbor Miss Universe u Izrael: ‘Nacionalni kostim predstavljat će Dubrovnik!’

Ora ide na svjetski izbor Miss Universe u Izrael: 'Nacionalni kostim predstavljat će Dubrovnik!'

Uskoro će Ora Ivanišević otputo­vati na 70. svjetski izbor za Miss Universe koji se održava u Izraelu. Miss Universe Hrvatske se marljivo pri­premala za izbor, a nije joj bilo teško izdvojiti vrijeme za dobrotvorne svrhe. Tako je nedavno prisustvovala huma­nitarnoj aukciji za Covid odjel u Općoj bolnici Dubrovnik. Za Dulist ističe kako je u Izrael putuje u nedjelju, 28. studenog te ostaje sve do 13. prosinca, kada se i održava natjecanje.
— Prvih nekoliko dana boravit ćemo u Tel Avivu, a kasnije ćemo puto­vati kroz obližnje gradove sve dok ne dođemo do Eilata gdje se održava samo natjecanje – rekla je Ora. Pri­preme se, kako kaže, bliže kraju, odvi­jaju se završne probe haljina i vježbe hodanja. Najviše vremena je posvetila vježbanju hodanja i govora, a kako ne bi imala tremu kada dođe na Miss Uni­verse pozornicu.

Ora ide na svjetski izbor Miss Universe u Izrael: 'Nacionalni kostim predstavljat će Dubrovnik!'
— Za ovo natjecanje sam se maksi­malno potrudila i uložila jako puno živaca. Ne bih ništa mogla ponoviti sama. Najveća podrška i pomoć kroz cijeli proces je bila moja bliska prija­teljica i menadžerica Marija Pocrnjić kojoj ovim putem zahvaljujem za svo uloženo vrijeme i trud. Osim nje, vri­jeme nam je posvetila i naša dizajne­rica Džemila Dilberović koja ručno radi i koja je dizajnirala nacionalni kostim. Nacionalni kostim će predstavljati Dubrovnik i naše Jadransko more, nje­gove dubine i nepravilnosti. Gospođa Džemila nam je prišla s otvorenim rukama i ponudila predivne haljine iz njene kolekcije, koje ću ponosno pokazati u Izraelu. Zahvaljujem joj ovim putem iz dubine srca i nadam se novim suradnjama. Da to bude baš ‘wow’ efekt, pobrinula se i Marina Ben­ković iz ateliera Peridot koja je napra­vila unikatni nakit za nacionalni kostim. U kuferu ću još imati i haljine Matije Vujica i haljine Bariba.

Ora ide na svjetski izbor Miss Universe u Izrael: 'Nacionalni kostim predstavljat će Dubrovnik!'
Pohvala predsjednice
U njoj se miješaju razni osjećaji, veći­nom je to stres, ali i veliko uzbuđenje.
— Jedna stvar koja me smiruje je da već poznajem dosta cura koje se natječu, skoro smo u svakodnevnom kontaktu. Imamo zajedničku grupu pa si pomažemo međusobno ako nekoj nešto treba, pa čak ako je to i sama podrška koje nam na kraju dana uvi­jek najviše treba. Također mislim da sam dorasla takvoj jednoj pozornici, i to pokazujem već kroz djela – naglasila je. Prije nekoliko je tjedana samostalno organizirala i vodila ‘live’ intervjue s većinom svjetskih missica. Nakon toga joj je sama predsjednica Miss Universe organizacije osobno čestitala i zahva­lila na inicijativi.
— Mogu reći da sam jako uzbuđena i da imam dosta velika očekivanja, koja u ovom trenutku zasjenjuju i smanjuju tremu.

Ora ide na svjetski izbor Miss Universe u Izrael: 'Nacionalni kostim predstavljat će Dubrovnik!'

Odgovornija i odraslija
Natjecanje Miss Universe Hrvatske naučilo ju je, kako kaže, dosta lekcija koje će sigurno primijetiti na životu.

— Imam osjećaj da sam u jako malo vremena postala odgovornija i odra­slija, nekako sam se bolje nosila s većim izazovima koji su od mene tra­žili da odrastem i pređem preko njih. Mislim da sam već pokazala svoju spo­sobnost i želju i mislim da je organiza­cija to primijetila i da će se trud sva­kako isplatiti. Najveća želja mi je ući u Top 20, da dokažem sama sebi da se isplatio sav trud i sve neispavane noći.

Foto: Nikša Raguž-Lučić

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist