Crna kronika

Opuškom zapalio šumu u Rogotinu, zaradio kaznenu prijavu

Opuškom zapalio šumu u Rogotinu, zaradio kaznenu prijavu

Zbog opuška, kojega je bacio bez da ga je u potpunosti ugasio, 28-godišnjak je izazvao požar uz šumu brda Sestrunj u mjestu Rogotin.

Naime, kako navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, u prijepodnevnim satima u petak, 25. lipnja, u mjestu Rogotin u gradu Ploče, došlo je do požara uz šumu brda Sestrunj. Požar je lokaliziran u 14 sati, a u njegovom gašenju sudjelovalo je 5 vatrogasaca IJP Ploče s dva navalna vozila, dva policijska službenika Policijske postaje Ploče, kanader i air traktor.
Izvršenim očevidom utvrđeno je da je požar nastao djelovanjem otvorenog plamena na suho raslinje odakle se proširio na borovu šumu i nisko raslinje koje je izgorjelo u površini od 15.000 m2.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 28-godišnjak pušio cigaretu koju je bacio, ali je nije u potpunosti ugasio te je, goreći, zahvatio suhe borove iglice i borovu šumu.
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ osumnjičeni je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću.

Pročitajte još

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist

Dvojica maloljetnih nasilnika iz Uvale Lapad u pritvoru

Dulist