AktualnoUrednički izbor

OPROŠTAJ OD GLAZBENE LEGENDE ‘Dragi Milo, nećemo prestati slušati tvoje pjesme’

hrnic komemoracija naslovna

Dragi Milo, nećemo prestati slušati tvoje pjesme – rekao je Nevio Končić, glazbenik i aranžer, prijatelj i suradnik dubrovačke glazbene legende Mila Hrnića na komemoraciji održanoj u Kazalištu Marina Držić u čast naše glazbene legende.
Ovom prigodom prisjetio se njihove dugogodišnje suradnje.
– Danas ne mogu vjerovati da je sve to prošlo i da idemo dalje. Prošao je svašta na putu od trnja do zvijezda – rekao je te ispričao jednu anegdotu koja najbolje, kako je naveo, opisuje karakter velikog Mila Hrnića i kako je bio vezan za svoju publiku.
– Bili smo u Trogiru, koncert je bio odličan, a Milo kaže: Dragi moji, hvala vam od srca na ovoj lijepoj večeri, sad ćemo vam samo Nevio i ja otpjevati jednu pjesmu, ovo vam je poklon za kraj. Ali samo nas dvoje. Publika je naravno počela pjevati s nama i to ga je nanerviralo, pa je rekao: Ma s vama se čovjek ne može ništa dogovoriti, adio i laku noć – prisjetio se tog koncerta te dodao kako se publika tada počela smijati. Dok su se oni spremali s bine, publika je nastavila pjevati Milu pjesmu.
– Dragi moj Milo, sad nakon svega, morat ćeš ti nas poslušati. Slušaj nas jer nećemo prestat pjevat tvoje pjesme – rekao je Končić te odsvirao ‘Nostalgiju’, a kasnije i Dvije suze.

Sućut obitelji izrazio je još jendom gradonačelnik Mato Franković.
– Odlaskom gospara Mila Hrnića puno je izgubio i ovaj grad i hrvatska glazbena scena. Rođen u Dubrovniku postao je jedan od njegovih simbola. U njegovim se pjesmama mogla osjetiti ljubav prema Gradu i svemu što on predstavlja. Ali njegov angažman nije bio isključivo umjetnički jer je i kao gradski vijećnik nastojao doprinijeti boljitku svoga voljenoga grada. Bio je vrhunski profesionalac, veliki zaljubljenik u svoj poziv, a sam je kazao kako život može biti besmislen ako ne radite ono što volite i ako ne dajete sve od sebe. Pjesme koje je stvarao pokazuju i da mu je obitelj svetinja. Sve ostalo je prolazno. Obiteljske vrijednosti treba čuvati, a ja sam osoba koja ne voli sjesti za stol ako nemam s kime podijeliti obrok, rekao je u jednom intervjuu. Upravo to puno govori o njemu kao čovjeku. Kao glazbenik u svojoj karijeri prodao je više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma i više od 200 pjesama – rekao je gradonačelnik te dodao kako je Hrnić iza sebe ostavio brojne popularne pjesme koje pjevaju i današnje mlade generacije i koje ostaju naraštajima iza nas. One su simbol jednog vremena.
-Dragi Milo, neka ti je laka hrvatska zemlja – zaključio je.
Dubrovnik se od gospara Mila oprostio njegovim pjesmama pa je klapa Kaše otpjevala ‘Jedan čovjek s gitarom, a s Končićem Budi noćas mirno more.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist