Grad

OPASNA TRAFOSTANICA „Ne želimo zračenje pod našim prozorom!“

trafostanica vojnovic02

Stanari ulice Iva Vojnovića 32a ovih dana proživljavaju pravu dramu. Naime, nedaleko od njihove zgrade, na zemljištu vrtića Palčica gradi se trafostanica.

Oni su u strahu i ogorčeni činjenicom da ih nitko ništa nije ni pitao, već je njihov životni prostor odlučio ‘obogatiti’ ovom građevinom.

– Donijeli su je tu preko noći. Pogledajte koliko je to zemljište, baš su je nasadili ovdje. Ona sigurno zrači, i nije tiha. Jednostavno ne želim to pod svojim prozorom. Ja živim ovdje i nemam potrebe razmišljati o tome što će biti s nama sutra. Ima zemljišta ovdje koliko hoćete, neka je maknu odavde – ljuta je Beba Stjepović.

– Nitko nas nije izvijestio o ničemu. Za ovu našu zgradu je doveden kabel od pekare gore, nisu radili trafostanicu, i nije mi jasno zašto nisu jednostavno produžili kabel – nastavlja uzrujano gospođa Stjepović svoju priču te ističe kako njihov apel za sigurnosti neće stati samo na medijima.
– Prvo ćemo se obratiti Gradu, oni moraju u nekoj mjeri biti odgovorni za ovo, a dalje ćemo vidjeti gdje nas oni upute – zaključuje Beba koja nije usamljena u svojmi stavovima i strahovima.

DuList je sa stanarima razgovarao ispred njihove zgrade, i oni su složni – trafostanicu tu ne žele ni pod kojim uvjetima.
– Nismo upoznati zašto se ta trafostanica postavlja tu, niti kolika je njezina snaga. Čuli smo da je ona za kampus, odnosno budući studentski dom i ako je to točno bilo bi u redu da se izmjesti na za to predviđeno zemljište – kaže nam Teo Pavlović te na naš upit spremno odgovara:

-Strah me zračenja. Svaka trafostanica zrači i one se ne prave u naselju nego se malo dislociraju – kaže Pavlović te dodaje kako stanari neće odustati od svoje borbe.

Što o trafostanici kaže ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Mustać te koji je stav Elektrojuga pročitajte u tiskanom izdanju tjednika DuList, koji je u prodaji od srijede, 2. srpnja.

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist