Aktualno

Opačak imenovao članove Uprave PGM Raguse

Opačak imenovao članove Uprave PGM Raguse

Tomislav Opačak preuzeo je ukupno 55 posto dionica dubrovačke tvrtke PGM Ragusa. Potvrdio nam je to sam Opačak, nakon sastanka Nadzornog odbora tvrke.

– Ušli smo u dio vlasništva sa 55 posto trenutno dionica. To je većinski paket, a namjeravamo odraditi rekonstrukciju kompletnog poduzeća, raditi na poboljšanju proizvodnje, na dizanju operative, visokogradnje i niskogradnje – istaknuo je Opačak kojemu je cilje, kako je istaknuo sačuvati radna mjesta, i vratiti PGM Ragusu na razinu od prije nekoliko godina.

– Danas smo imenovali 2 člana uprave : Jurila Draga iz Osijeka koji je moj ekonomist, čovjek koji zna posao, drugi član uprave sam ja, a za predsjednika Uprave  smo izabrali Ivana Kralja, koji je domaći čovjek, koji poznaje ljude. Tu smo da pokušamo ostvariti kontakte sa svim tvrtkama koji rade u ovoj Županiji – naglasio je Opačak dodavši:

– PGM Ragusa će biti  nova tvrtka u niskogradnji i visokogradnji, koja će zapošljavati još do  100 ljudi.  Do kraja godina odnosno do lipnja iduće godine sve bi trebalo biti  riješeno. Podnijeli smo zahtjev prema bankama da vidimo što možemo učiniti jer je PGM Ragusa od strane banaka blokirana već 600 dana. Bit će dosta mukotrpnog rada s banakama i nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti nagodbe, da se možemo odblokirati i funkcionirati kako bi PGM Ragusa počela poslovati – naglasio je dodavši kako je PGM Ragusa trenutno u gubitku oko 150 milijuna kuna.

Na kupnju PGM Raguse, Tomislav Opačak se odlučio iz slijedećih razloga:

-Zato što sam prošle godine kupio jednu tvrtku sa gubicima od 100 milijuna kuna, i uspio sam je sanirati i danas poslujemo pozitivno i dobro. Onda sam shvatio da je puno puta problem u menadžementu tvrtke, koji napravi krive korake, a u PGM-u to se dogodilo po pitanju vlasnika, jer nijedan nije bio većinski, te nikad nisu mogli donositi neke značajne odluke.

Ivo Kralj, sada predsjednik Uprave tvrtke PGM Ragusa, koji je sada mali dioničar, istaknuo je kako očekuje da će se PGM Ragusa ponovno izdići i doći na razinu poslovanja od prije nekoliko godina.

– Volio bi da se sve to ostvari, da uspijemo dovesti tvrtku na pozicije od prije 3,4 gdine, da bude zdravo društvo koje će zapošljavati i otvarati nova radna mjesta. U ovom trenutku treba reprogramirati kredite od banaka i oni nisu mali, ali  to nije nemoguće. Ono što bi trebalo napraviti stvar je dogovora novih vlasnika i nove uprave, i mislim da PGM Ragusa ima budućnost, i  da kao takva mora ostati, zapošljavati ljude na dobrobit Grada. To je bila moja intencija cijelo vrijeme i maksimalno ću se i dalje zalagati da bude tvrtka koja će biti prepoznatljiva, poželjna, koja će zapošljavati ljude, uz pomoć i koordinaciju novog vlasnika, tako da ovaj trenutak treba iskoristiti za dobrobit PGM Raguse, svih zaposlenika, Grada i Županije – zaključio je Kralj.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist