Aktualno

OGLASIO SE ŽUTI ALARM Puše olujno jugo, temperature veće od prosjeka

OGLASIO SE ŽUTI ALARM Puše olujno jugo, temperature veće od prosjeka

Prevladavat će oblačno s kišom, na Jadranu i područjima uz njega s izraženijim pljuskovima i grmljavinom, pri čemu će lokalno biti obilne oborine, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za subotu.

Kasno poslijepodne postupni prestanak kiše i smanjenje naoblake, najprije na sjevernom Jadranu, prognoza je DHMZ-a.

Puhat će većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju s jakim i ponegdje olujnim udarima. Na Jadranu će jako i olujno jugo malo oslabjeti i poslijepodne okrenuti na jugozapadni i južni vjetar.

Zbog olujnih udara vjetra i obilne kiše DHMZ je oglasio žuti i narančasti meteoalarm za dio središnje Hrvatske, Primorje i Dalmaciju. Vjetar će osobito biti jak na području Kvarnera i dijelova Like, a oglašeni narančasti meteoalarm u tim područjima znači da je vrijeme opasno.

Najviša temperatura zraka bit će između 13 i 18 stupnjeva Celzija, u gorju malo niža.

U nedjelju će biti umjereno i pretežno oblačno s kišom, na Jadranu i predjelima uz njega s pljuskovima i grmljavinom. Lokalno će oborina biti obilna.

Uz zahladnjenje u najvišim predjelima prolazno može biti susnježice i snijega. Prema večeri sa zapada postupni prestanak oborine.

Umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jako te olujno jugo i južni vjetar sredinom će dana okrenuti na zapadni i sjeverozapadni. Zbog jakog vjetra i obilne kiše također je oglašen žuti meteoalarm i za nedjelju i to za područje cijele Hrvatske.

Temperatura zraka uglavnom će biti između 6 i 11, na Jadranu 12 i 17 stupnjeva Celzija.

Pročitajte još

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna u finalu Eurosonga!

Dulist

Roko Tolić jedan od kandidata za direktora aerodroma Crne Gore

Dulist

SVEČANI PROGRAM Hrvatski liječnički zbor obilježava 150 godina

Dulist