Grad

ODVJETNICA VIKTORIJA KNEŽEVIĆ Gradonačelnik vrši spin! Žarkovica jest zelena zona, međutim…

ODVJETNICA VIKTORIJA KNEŽEVIĆ Gradonačelnik vrši spin! Žarkovica jest zelena zona, međutim...

Ako vas je ikad zanimalo kako izgleda tipični politički SPIN onda je ovo odlična pokazna vježba – odvjetnikca Vitkorija Knežević, koaj zastupa Anicu i Sandru Sambrailo u slučaju ‘Žarkovica’, ovim je riječima okarakterizirala jutrošnju objavu gradonačelnika Mata Frankovića koju možete pročitati ovdje.

Knežević u svojoj ‘replici’ pojašnjava mogućnost nadogradnje u zelenim zonama, tvrdeći kako Frankovićeve riječi nisu ispravne, odnosno kako gradonačelnik vrši spin.

‘Svatko od nas tko ima neku malu kućicu u zelenoj zoni, neku pojatu i slično, zna da se upravo BAŠ i zahvaljujući postojanju te male kućice može adaptirati i nadograditi. Svi mi koji se iole kužimo u nekretninski biznis znamo da su upravo te ‘male kućice’ u zelenim zonama najvrjednije jer te nitko ne može zagraditi i ugroziti tvoju poziciju. Tvrdjava na Žarkovici je ‘mala kućica’ koja samo u tlocrtu (dakle footprint bez izračuna po etažama) ima preko 2 500 m2. A cijeli kompleks ima preko 40 000 m2.

Upravo ove dvije važne i vrijedne informacije o mogućnostima provodjenja namjeni nekretnina koje se nalaze u zelenoj zoni i vrijednosti takvih nekretnina, je Mato Franković u svojoj objavi ispustio. I pogled vam uperio u nekakvu, za suštinu stvari, bezvrijednu kartu sa zelenim zonama. To se zove spin! Nadam se da na njega nećete nasjesti – istaknula je Knežević.

Odvjetnica Knežević već se jučer osvrnula na pitanje gradnje na Žarkovici, objavivši status na kojeg je gradonačelnik reagirao.

– Sjećate li se kad je počela afera Žarkovica da sam odmah rekla kako se radi o “pakiranju” sestrama Sambrailo kako bi se netko domogao vrijednih nekretnina? To je bilo 24.5.2022. Par dana kasnije za vrijeme trajanja sjednice Gradskog vijeća grada Dubrovnika, dok su vijećnici raspravljali o situaciji na Žarkovici, mi smo primijetili na terenu GEODETA koji snima cijelo područje Žarkovice sa dronom. To je bilo 2.6.2022. To je bio prvi DOKAZ da se iza cijele ove parade krije pogodovanje nekretninskoj mafiji koja se želi domoći te vrijedne lokacije – istaknula je prije par dana Knežević, dodavši kako ima i drugu potvrdu, onu o angažmanu geodeta od strane Grada Dubrovnika, što upućuje, istaknula je, na pojavu ‘investitora koji je željan što prije stupiti u posjed te nekretnine i komercijalizirati je’.

– Taj investitor očigledno ima dobre veze, jer bi mene i vas da poželimo imati kiosk pored plaže mučili od mila do nedraga godinu dvije, tri ili pet godina – naglasila je Knežević. U objavi se dotaknula i bivših volontera koji su danas ‘promijenili ploču’ te još jednom apelirala na pomoć u zbrinjavanju pasa putem stranice https://www.adopt-zarkovica.eu/.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist