Sport

ODRŽAN ŽDRIJEB Desetoro judoka doznalo svoje protivnike

ODRŽAN ŽDRIJEB Desetoro judoka doznalo svoje protivnike

Među 143 judaša i 92 judašice iz 25 država sa četiri kontinenta na petom izdanju Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku je i dvanaest judoka iz Dubrovačko-neretvanske županije. Nakon ždrijeba koji je održan u hotelu Kompas njih desetoro je doznalo suparnika, dok su dvije judašice, Iva Oberan (Župa dubrovačka) i Petrunjela Pavić (Dubrovnik 1966.), slobodne u 1. kolu.

U kategoriji do 57 kilograma u kojoj je 16 judašica suparnica Bruni Bilić (Dubrovnik 1966.) bit će Ines Amey iz Švicarske, dok Andreu Šuljak (Dubrovnik) u kategoriji do 70 kilograma (14 judašica) čeka Nizozemka Donja Vos. Iva Oberan nastupa u kategoriji do 63 kilogranma (22 judašice) te čeka pobjednicu borbe između Romee Den Hartog iz Nizozemske i Maxine Heyns iz Belgije, a Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma (13 judašica) borit će se protiv bolje iz borbe u kojoj se sastaju Fione Gratton iz Francuske i Vere van Stratum iz Nizozemske.

U kategororiji do 66 kilograma (17 judaša) Leon Đapić (Ura Nage) na startu se bori s Jorneom Cambierom iz Belgije. Leonu Konjevodu (Ura Nage) u kategoriji do 73 kilograma (30 natjecatelja) suparnik je David Pušić iz Bosne i Hercegovine, a Draganu Oberanu (Župa dubrovačka) Ukrajinac Artem Pliiev.

U kategoriji do 81 kilogram u kojoj je 37 judaša Denis Bečić (Konavle Cavtat) bori se s Dimitrijem Nedeljkovićem iz Srbije, Josipu Buliću je suparnik Mihailo Ćirić iz Srbije, a Marku Vareškiću (Dubrovnik 1966.) Max Laborde iz Francuske.

U kategoriji do 90 kilograma (22 judaša) Ardian Sufaj (Dubrovnik 1966.) se u 1. kolu bori s Ukrajincom Vladyslavom Grynchukovim, a Luki Violiću (Dubrovnik 1966.) u kategoriji preko 100 kilograma (14 judaša) suparnik je Jovan Peković iz Crne Gore.

U subotu, 13. travnja, na tatami će izaći judašice u kategorijama do 48, do 52, do 57 i do 63 kilograma, te judaši do 60, do 66 i do 73 kilograma, a u nedjelju, 14. travnja, u Gospinom polju će se boriti judašice u kategorijama do 70, do 78 i preko 78 kilograma te judaši do 81, do 90, do 100 i preko 100 kilograma. Došlo je do promjene satnice. Program oba dana ne počinje u 10 već u 11 sati, a nakon završetka eliminacijski borbi kreće finalni blok. U subotu, 13. travnja, točno u podne održat će se svečano otvaranje Europskog seniorskog kupa.

– Dobro došli. Želimo vam lijepe trenutke na ovogodišnjem Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku – poželio je Dean Bogić, dopredsjednik Hrvatskog judo saveza u ime Saveza i domaćina, Judo kluba Dubrovnik 1966.

Okupljene na ždrijebu pozdravio je i Hrvoje Lindi, sportski direktor Europske judo unije i glavni tajnik Hrvatskog judo saveza te glavna sutkinja Cathy Mouette iz Francuske.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist