Crna kronika

Odgovornim ponašanjem u prometu zaštitimo pješake, jednu od najranjivijih skupina sudionika u prometu!

Odgovornim ponašanjem u prometu zaštitimo pješake, jednu od najranjivijih skupina sudionika u prometu!

Cilj ovakvih aktivnosti je podići razinu svijesti o ranjivosti ove skupine sudionika u prometu te skrenuti pozornost na obveze poštivanja prometnih propisa koji reguliraju ovu problematiku.

Obzirom da je u posljednje vrijeme povećana frekvencija prometa, čime se povećava mogućnost stradavanja u prometu Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodi niz preventivnih i represivnih aktivnosti koje su usmjerene na sigurnost svih sudionika u prometu.

U posebnom fokusu preventivnog djelovanja prometne policije su djeca, pješaci i motociklisti koji spadaju u najugroženije skupine sudionika u prometu koje u prometnim nesrećama nerijetko teže stradavaju.

Kako bi se takve situacije svele na najmanju moguću mjeru, policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik izradili su letak s korisnim savjetima za pješake koje u sklopu svojih preventivnih aktivnostima dijele građanima na frekventnim gradskim lokacijama.

Od početka ove godine do kraja lipnja na prometnicama Postaje prometne policije Dubrovnik dogodilo se 26 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci, u kojima su četiri pješaka zadobila teške tjelesne ozljede, dok ih je 13 lakše ozljeđeno.

Ovakve aktivnosti prometne policije će se nastaviti i u narednom periodu.

Pročitajte još

U METKOVIĆU Vozio neregistrirano vozilo bez vozačke… Predložena kazna – 90 dana zatvora!

Dulist

UBIJEN SIN JEDINAC U SPLITU Osumnjičen ovisnik s bogatim dosjeom

Dulist

UBOJSTVO U SPLITU Mladić (22) preminuo od uboda nožem

Dulist