Grad

ODGOVOR ČISTOĆE ‘Prijevoznici i obrtnici stvaraju nered na odlagalištima’

ODGOVOR ČISTOĆE 'Prijevoznici i obrtnici stvaraju nered na odlagalištima'

Slijedom članka objavljenog na portalu DuLista pod naslovom ‘Očistite Lapad, da se ne moramo crvenjeti pred gostima’, Čistoća Dubrovnik daje slijedeću obavijest:

-Počevši od siječnja ove godine Čistoća Dubrovnik je krenula sa primjenom Zakona koji je snazi još od 2013. godine, a isti izričito brani odlaganje glomaznog otpada na tlo. Kako bi se građanima omogućilo odlaganje glomaznog otpada u skladu sa zakonskom regulativom, Čistoća je uvela sustav prikupljanja glomaznog otpada putem narančastih spremnika koji se postavljaju sa tjednim rasporedom po pojedinim područjima Grada. Navedeni sustav je privremena mjera i bit će u primjeni do otvaranja prvog reciklažnog dvorišta na području Grada u koje će naši sugrađani između ostalog moći odložiti i glomazni otpad.

Dakle, novi način prikupljanja svakako ne predstavlja NOVI MODEL koji je izmislila Čistoća, već je ovoga trenutka jedini mogući način rada sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, koji je propisao i izuzetno visoke prekršajne odredbe, kako za davatelja tako i za korisnika usluge.

Veliki problem što se tiče glomaznog otpada predstavljaju privatni prijevoznici i mali obrtnici koji od građana preuzimaju glomazni otpad, naplaćuju uslugu, iako ne posjeduju dozvolu za isto te taj isti otpad odlažu na odlagalištima diljem grada. Time se stvara nered po odlagalištima i narušava vizura našega Grada.

Ujedno želimo informirati širu javnost da u očekivanju postizanja zadanih ciljeva te podizanja kvalitete življenja u našem Gradu, u dijelu koji se odnosi na gospodarenje otpadom, Čistoća planira otvaranje reciklažnog dvorišta na lokaciji pod Dubom početkom srpnja ove godine – ističu iz Čistoće.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist