Aktualno

Od utorka opet veće cijene goriva

Od utorka opet veće cijene goriva

Gorivo od utorka ponovno poskupljuje i to za 30 i više od 30 lipa po litri, ovisno o vrsti naftnih derivata. Točne cijene za naredni dvotjedni period za sve vrste naftnih derivata, tijekom ponedjeljka će objaviti Ministarstvo gospodarstva, donosi index.hr.

Neslužbene najave o tome da će nova cijena najprodavanijeg eurosupera 95 od utorka iznositi 11,01 kunu po litri (za razliku od dosadašnjih 10,69 kuna po litri), a eurodizela 10,26 kuna po litri (za razliku od dosadašnjih 9,96 kuna po litri).

– Meni je to bilo malo neočekivano, jer za to nema razloga. Cijena na mediteranskom tržištu tek je malo porasla. Najveći razlog za poskupljenje je jačanje dolara, a cijene se mjere u dolarima i zato toliko poskupljenje goriva- istaknuo je  predsjednik Nadzornog odbora Ine Davor Štern.
 
Štern kaže kako je teško predvidjeti hoće li nakon novog vala poskupljenja ponovno doći do padanja cijena , jer osim o situaciji na svjetskom naftnom tržištu puno toga ovisi i o tečaju dolara.
 
Za očekivati je da nam slijedu sve veće i veće cijene goriva, a vlada je posljednju "psihološku granicu" postavila na 12 kuna, no ovakvom dinamikom rasta cijena moglo bi je se doseći već ove jeseni.

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist