Hrvatska

OD SADA I ONLINE Bez čekanja u redu za promjenu liječnika primarne zdravstvene zaštite

OD SADA I ONLINE Bez čekanja u redu za promjenu liječnika primarne zdravstvene zaštite

Od sada nema više gužvanja na šalterima. Od ove godine, građani će moći digitalnim putem promijeniti liječnike primarne zdravstvene zaštite kao što su liječnici obiteljske medicine, ginekolozi, pedijatri i stomatolozi. To se može odraditi putem sustava e-građani i e-HZZO, a može se odraditi jednom godišnje bez da se navodi razlog promijene liječnika, u slučaju da se promijena želi ispuniti unutar 12 mjeseci, potrebno je navesti razlog, donosi Jutarnji list.

Na stranicama HZZO-a, nalazi se popis liječnika PZZ-a uključenih u zdravstvenu mrežu. Liječnici koji imaju manje od 1700 pacijenata, automatski moraju primiti sve koji se prijave kod njih te su označeni zelenom bojom. Narančastom bojom označeni su liječnici s brojem pacijenata većim od 1700. Oni koji imaju više od 2125 pacijenata označeni su crvenom bojom što znači da ne primaju nove pacijente.

U prošloj godini, po podacima HZZO-a, čak je 1,122.608 građana odlučilo promijeniti liječnika obiteljske medicine. To označuje gotovo trećinu stanovništva Republike Hrvatske. Najčešći razlog promjene liječnika je novo mjesto stanovanja, ali ponekad i poremećeni međuljudski odnosi.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist