Aktualno

OD PONOĆI SMO U ‘ŽUTOME’ Meteoalarm izdao upozorenje, evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

OD PONOĆI SMO U 'ŽUTOME' Meteoalarm izdao upozorenje, evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Najavljena promjena vremena stigla je u dijelove Hrvatske, a kiša i grmljavina ‘spustili’ su se i na naše područje. Zasada je pala tek pokoja kap kiše, ali već od ponoći Meteoalarm je izdao žuto upozorenje za dubrovačko područje zbog lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom.

-Vjerojatnost grmljavine veća je od 55 posto. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – stoji u upozorenju Meteoalarma.

U utorak gotovo diljem Hrvatske završava dugotrajno razdoblje iznadprosječno toplih dana, većinom čak vrućih i sparnih kao rijetko kada u drugom dijelu kolovoza i na samom početku rujna. Bit će osjetno svježije, uz poslijepodnevnu temperaturu zraka ponegdje i za više od 10 °C nižu nego u nedjelju i ponedjeljak, javlja HRT.

Već sredinom tjedna ponovno toplije te većinom suho i sunčano, osobito u srijedu uz ponegdje jaku buru, a za vikend se ponovno povećava vjerojatnost za znatnije naoblačenje i kišu. Na jugu Hrvatske osvježenje će se najmanje osjetiti, a i bura će ovdje biti najslabija. No lokalno ipak može biti izraženijih pljuskova, a promjenljiva naoblaka zadržat će se na krajnjem jugu vjerojatno sve do večernjih sati. Dnevna temperatura između 27 i 30 °C.”

Sredinom tjedna većinom suho, sunčano i svježe, u srijedu još uz buru, a zatim…

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist