Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji tri nova slučaja COVID-19, u Hrvatskoj čak 86

bolnica seroloski testovi korona laboratorij22

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o muškoj i ženskoj osobi iz Župe dubrovačke srednjih i mlađih godina te mlađoj muškoj osobi iz Konavala. Svi su kontakti ranije poznatih slučajeva. Izliječene su dvije osobe iz Dubrovnika, a od početka pandemije na analizu je poslano 5011 uzoraka, poručili su iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Ukupno je tako hospitalizirano 6 osoba u OB Dubrovnik. U samoizolaciji se nalaze 234 osobe, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 40 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pak u Hrvatskoj protekla 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.190. 136 osoba je na bolničkom liječenju, sa šest pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1690 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno zabilježene 4.039 osobe zaražene novim koronavirusom, od čega 86 u protekla 24 sata.

2.729 osoba se oporavilo, a dosad je preminulo stotinu i devetnaest osoba.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist