Aktualno

OD ‘MLINICE’ DO APARTMANA Biskupija traži zakupce za atraktivne nekretnine

OD 'MLINICE' DO APARTMANA Biskupija traži zakupce za atraktivne nekretnine

Dubrovačka biskupija objavila je poziv za iskazivanje interesa za osam poslovnih prostora. Većina ih se daje u zakup na pet godina.
Tako se prikupljaju ponude za zakup poslovnog prostora površine 26,53 m2, na adresi Prijeko br. 10. Prostor je trenutno prazan, a daje se u zakup na pet godina. Tu je i skladišni poslovni prostor površine 19,96 m2 na adresi Garište br. 6. Nalazi se u prizemlju, a trenutno je u zakupu tvrtke Algebra. U zakup se daje od 1. siječnja 2023. na pet godina.
Prostor površine 41,2 m2 na adresi Čubranovićeva br. 3 nalazi se u prizemlju, a trenutno ga koristi Take Away d.o.o. U petogodišnji zakup daje se od 16. ožujka 2023.
Prostor površine 18,72 m2 na adresi Uz Jezuite br. 4 trenutno je trgovina koju koristi Elektro servis Lukša. U zakup na pet godina daje se od 1. siječnja 2023.
U petogodišnji zakup se od 1. siječnja 2023. daje i prostor na adresi Lučarica br. 2, kojega trenutno koristi Zlatar-filigran Kraljević.
Među prostorima koje Biskupija daje u zakup je i Mlinica u Mlinima, koja se pak daje u desetogodišnji zakup. Bruto površina zgrade je 235,52 m2, a sastoji se od prizemlja i dva kata. Prostor je trenutno prazan, a može se urediti za poslovno ili stambeno korištenje.
Tu su i poslovno-stambeni prostori u sklopu Gospodarskog centra u Ulici Vatroslava Lisinskog. U zakup se naime daje 615 kvadrata u tri odvojena prostora povezanih liftom i unutarnjem stubištem (suteren i dva kata). Uz prostore su uključena i pripadajuća parkirna mjesta. Poslovno-stambeni prostori su trenutno prazni, a planiraju se dati u zakup u dvije opcije: dijelom po etažama ili cijeli prostor i to na pet godina. U suterenu je skladišni prostor s pripadajućim prostorijama površine 273 m2, na 1. katu je sedam apartmana ukupne površine 281 m2 te veliki uredski prostor, a na 2. katu je stambeni prostor površine 61 m2.
U petogodišnji zakup ide i galerijski i poslovni prostor uz Onofrijevu fontanu. Ukupna površina prostora iznosi 246,25 m2. Dijelom je trgovački prostor u prizemlju i galerijski na 1. katu. Poslovni prostor trenutno koristi tvrtka Vukosav d.o.o. te je ugovorno slobodan od 1. siječnja 2023.
-Tri prostora (Prijeko, GC i Mlinica) ugovorno su slobodni za novi zakup odmah po potpisu ugovora, dok je ostalih pet prostora iz ovog oglasa slobodno za zakup od 1. siječnja 2023. godine – navode iz Dubrovačke biskupije.
Također napominju kako se davanjem u zakup poslovnih prostora pokriva značajan dio troškova poslanja i pastoralnog djelovanja. Iskaz interesa zainteresirani mogu dati putem obrasca na stranici Dubrovačke biskupije. Temeljem pristiglih prijava Povjerenstvo Dubrovačke biskupije donijet će odluku o potencijalnim zakupoprimcima za sljedeće razdoblje.

Izvor: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist