DuList IN

OD DJ-EVA DO KOLENDE Bogat blagdanski vikend program Dubrovačkog zimskog festivala

OD DJ-EVA DO KOLENDE Bogat blagdanski vikend program Dubrovačkog zimskog festivala

U sklopu 8. Dubrovačkog zimskog festivala, u nadolazećim danima u povijesnoj gradskoj jezgri održat će se bogat i raznovrstan glazbeni program. U petak će nas od 19.00 do 23.00 sati zavavljati DJ Bucko.
U subotu, 18. prosinca u 19 sati bit će upaljena četvrta adventska svijeća, a bogat vikend ispunjen raznolikim događanjima obilježit će tradicionalni Dubrovački božićni koncert koji će se održati u Valamar Lacroma Dubrovnik Hotelu.
Subotnji program počinje u 10 sati radionicom za djecu Božić i Stara godina kod Kneza koja se u organizaciji Dubrovačkih muzeja održava u Kneževu dvoru. U isto vrijeme u kinu Sloboda na rasporedu je i plesni program Čarobni advent Plesno rekreacijskog studija Dubrovnik, dok u 10.30 sati posljednju Prirodoslovnu božićnu stvaraonicu priređuje Prirodoslovni muzej Dubrovnik.
Posljednje besplatno tematsko vođenje koje organizira Dom Marina Držića, Zlatno doba Dubrovnika posvećeno Dubrovačkoj Republici u 15. i 16. stoljeću, na rasporedu je u subotu u 16 sati, a tura kreće od Amerlingove fontane na Pilama. U subotu i nedjelju, od 18 sati u Kazalištu Marina Držića igrat će plesna predstava Orašar prema tekstu Lade Kaštelan te u režiji Paola Tišljarića. Božićna bajka koju Dubrovčani po prvi put u povijesti imaju prilike gledati u svom kazalištu, rasprodana je za sve izvedbe.
Paljenje četvrte adventske svijeće, svijeće radosti, bit će održano u subotu u 19 sati ispred Katedrale. Molitveni dio predvodit će župa sv. Andrije i katedralna župa Velike Gospe, a četvrtu svijeću na adventskom vijencu upalit će gradonačelnik Mato Franković.
Šarena zima u Uvali ove subote od 10 sati na mulu u Uvali donosi regatu RC jedrilica u organizaciji udruge Hydro. U 12 sati Kulturno društvo Aster izvest će lutkarsku predstavu Božićna jelka i pričanje bajki u Kantenariju Sunset beacha, dok će u 13 sati na istom mjestu Društvo modelara Argosy i Modelarski institut Nave Dumins održati radionicu brodomaketarstva i predstavljanje radova. Prijave za radionice dostupne su na linku, dok se za predstavu potrebno prijaviti mailom na asterdubrovnik@gmail.com.
Program Božić u Kabogi u subotu donosi Kolendu Kabogi, završnu priredbu radionice kolende i božićne pjesme Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić koju organiziraju Matica hrvatska ogranak Dubrovnik i zaklada Caboga Stiftung koja će se održati u dva termina u ljetnikovcu Bunić Kaboga. Zbog trenutnih epidemioloških mjera i ograničenog broja slobodnih mjesta, priredba neće biti otvorena za širu javnost. Snimke pojedinih pjesama, objavit će se naknadno na stranicama Dubrovačkog zimskog festivala.
U povijesnoj gradskoj jezgri od 19.00 do 21.00 sati svirat će Poklisari, u istom vremenu klapa Nava, a od 21.00 do 23.00 sati DJ Petra.
Najočekivaniji božićni koncert u Gradu, tradicionalni Dubrovački božićni koncert održat će se u nedjelju u Valamar Lacroma Dubrovnik Hotelu s početkom u 20 sati. Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta raznolikim blagdanskim repertoarom uvest će Dubrovčane i njihove goste u pravo božićno raspoloženje. Uz njih će zapjevati najuspješnija hrvatska sopranistica Valentina Fijačko Kobić i mladi tenor Roko Radovan, svima dobro poznati Goran Karan, perspektivna Lucija Pećar Končić te mlada pjevačka nada Nikoleta Ivanković i Klapa Ragusavecchia. Ulaznice po cijeni od 70 i 100 kn mogu se kupiti online na www.ulaznice.hr, u Festivalskoj palači danas i sutra, 17. i 18. prosinca od 9 do 13 sati te od 18 do 21 sati te u Valamar Lacroma Dubrovnik Hotelu dva sata prije početka koncerta. Prisustvovanje na koncertu moguće jedino uz valjanu EU digitalnu COVID potvrdu.
Središte zabave za djecu ove nedjelje bit će Stanica Sjeverni pol koja je ove godine smještena u trećoj lađi u Lazaretima. Zanimljiv, poučan i kreativan program započet će u 14 sati radionicom Čarolija brojeva voditeljice Doris Penić Menar, namijenjenom uzrastu od 3 do 6 godina, zatim će u 15 sati sve nasmijati Dječji stand up uz Tonku Balonku. Kreativnu stranu onih najmlađih u 16 sati probudit će Lenine likovne kreacije koje je za uzrast 3+ pripremila Lena Kramarić, a u 17.30 sati Doris Penić Menar održat će drugu radionicu radionicu, Božićnu radost računanja za one nešto starije, uzrasta 7+. Prijave za sve programe zaprimaju se na mail adresu mihaelavulesa@gmail.com.
Tradicionalna akcija Podijelimo radost Božića kojom Caritas Dubrovačke biskupije svake godine obraduje potrebite u različitim dijelovima Hrvatske, održat će se ovog vikenda na Pilama, a prikupljena pomoć namijenjena je stanovnicima potresom pogođene Gline. U subotu će se donacije skupljati od 9 do 16 sati, dok će u nedjelju skupljanje zbog polaska kamiona trajati kraće, od 9 do 13 sati.
U povijesnoj gradskoj jezgri od 11.00 do 13.00 sati svirat će Maestrali, a od 19.00 do 21.00 sat DJ Petra Trio Vala.
Turistička zajednica grada Dubrovnika u sklopu programa Subotnje jutro u Gradu poklonit će svim građanima i posjetiteljima besplatno turističko razgledavanje Grada na hrvatskom ili engleskom jeziku koje kreće u 10 sati ispred TIC-a Pile, a za koje se potrebno prethodno prijaviti na e-mail tic.pile@tzdubrovnik.hr. Tradicionalno će razgledavanje popratiti i nastup Folklornog ansambla Linđo u 11:30 sati ispred crkve sv. Vlaha.
Lapadskom šetnicom svaki dan od 10 do 16 sati prometovat će Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, a u điru gradskim i prigradskim ulicama tijekom festivala sve koje ga susretnu uveseljavat će i raspjevani pop-up Kolenda bus kojim putuju Medo, djedica i njegovi vilenjaci. U šetnji povijesnom jezgrom, svi ljubitelji dobrih fotografija nikako ne smiju zaobići dva photo-pointa, Adventski vijenac na Luži te atrij Kneževa dvora.
U ponedjeljak, 20. prosinca od 20.00 do 22.00 sati bit će koncert grupe MAGAZIN.
Svi programi 8. Dubrovačkog zimskog festivala odvijaju se u skladu s aktualnim Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19, objavljenim od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te se za prisustvovanje na događanjima potrebno unaprijed prijaviti ustanovi, odnosno organizatoru događanja koje se planira posjetiti.
Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist