Koronavirus u Hrvatskoj

Od 11. svibnja otvaraju se vrtići i škole, s radom počinje i domaći zračni prijevoz

plenkovic zracna luka22

U četvrtak oko 12.30 sati na Sjednici Vlada RH predstavila je paket mjera o postupnom reaktiviranju gospodarskih i društvenih djelatnosti koji će se provoditi u tri faze vodeći računa o sprječavanju širenja epidemije COVID-19.

27. travnja omogućen je rad svima koji obavljaju trgovinu, osim onih koji rade u trgovačkim centrima, zatim uslužnim djelatnostima, osim onih koji ostvaruju bliski kontakt (krojači, postolari, turističke agencije), uvode se javne gradske, prigradske linije i brodske linije, otvaraju se knjižnice, muzeji, galerije, antikvarijati i knjižare, dozvolit će se treninge sportaša i sportašica 1. i 2. kategorije i seniorskih sportskih ekipa te provedba državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika.

Od 4. svibnja tako će se omogućiti rad zdravstvenog sustava u punom opsegu osim iznimki. Omogućit će se rad privatnog zdravstvenog sustava. Zatim poslovnim subjektima uslužnih djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt kao što su kozmetičari, frizeri, pedikeri…

Od 11. svibnja omogućuju se okupljanja do deset osoba na jednom mjestu, potom rad trgovačkih centara uz poštovanje epidemioloških mjera, predškolskih ustanova, zatim razredna nastava od 1. do 4. razreda, posebnih razrednih odjela i rad s djecom s posebnim potrebama, međužupanijske prijevozne linije i domaći zračni prijevoz. Omogućuje se rad ugostiteljskih objekta na vanjskim prostorima i terasama, ugostiteljskih objekta u smještajnim kapacitetima za korisnike smještaja, nacionalnih parkova.

Državna matura, kako je ranije rečeno, bit će od 8. do 29. lipnja. Također, od 2. svibnja bit će dozvoljena vjerska okupljanja.

Uskoro više!

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist