Kultura

Obogaćena digitalna platforma Dubrovačkih knjižnica

knjiznice

Na digitalnoj platformi ZDUR Dubrovačkih knjižnica u Zbirci Periodika Ragusina sad možete pročitati 50 naslova različitih novina i časopisa tiskanih između 1848. i 1941. Ukupno se radi o više od 5800 različitih brojeva novina. Tražilica cjelovitog teksta omogućuje vam pronalazak imena ili događaja iz dubrovačke prošlosti bez potrebe za prelistavanjem cijelih novina ili dolaskom u knjižnicu.
Iz naslova dodanih na ZDUR u veljači i ožujku izdvajamo: Posebna izdanja Dubrovačkog lista: iz 1924. povodom Učiteljskog kongresa i 1926. povodom dolaska britanske flote u Dubrovnik; Glasnik dubrovačkog učenog društva Sveti Vlaho, Sanctus Blasius, Plivački reporter i Glasnik udruženja trgovaca za Grad Dubrovnik.
Podsjećamo, digitalizirane zbirke Znanstvene knjižnice Dubrovnik okupljene su na digitalnoj platformi Dubrovačkih knjižnica pod nazivom ZDUR od 2018 godine. Gotovo simbolično, akronim ZDUR (Znanstvena DUbrovnik, Repozitorij) imenom se naslanja na zaštićenu kulturnu baštinu o kojoj skrbi Znanstvena knjižnica, naime zdur je u Dubrovačkoj Republici označavao glasnika.
Foto: Dubrovačke knjižnice

Pročitajte još

Međunarodni festival ‘Midsummer Scene’ slavi 10 godina

Dulist

STRUČNO VODSTVO KROZ KNEŽEV DVOR Sudionici imali jedinstvenu priliku posjetiti Notarijat i Raguzinu

Dulist

‘UMIŠLJENA MIŠICA’ Lutkarska predstava za najmlađe ove nedjelje

Dulist