Aktualno

Obnovljeno raspelo iz kripte na Domobranskom groblju

Križ - Domobrani

Proteklog tjedna je don Ivo Đanović, svećenik u miru, blagoslovio prostorije Udruge Hrvatski domobran.

– Sve dok domobrani, obogaćeni blagoslovom, stoje na straži, ne treba se bojati za sudbinu Hrvatske! Što je u krvi rođeno, ne smije i ne može mrijet – mora živjet –zauvijek! Neka Bog usliši molbe i blagoslovi domobrane za sva dobra djela na istraživanju i obilježavanju brojnih neotkrivenih grobišta hrvatskih domoljuba diljem Lijepe naše – rekao je tom prigodom don Ivo, javljaju iz Udruge.

Prigodnim riječima zahvalio se predsjednik Udruge Željko Kulišić, posebno istaknuvši obnovu osakačenog Kristovog raspela, koje je pred dvije godine pronađeno u grobnici ispod velikog Križa na Domobranskom groblju. Naime, svi nadgrobni spomenici, križevi i ostala katolička obilježja koja su ukrašavala groblje tijekom više od sto godina postojanja od 1832.-1945., potpuno su uništeni dolaskom tzv. ‘osloboditelja’ pred kraj 1944. u Dubrovnik.

O razmjerima komunističkih zlodjela nad nedužnim spomenicima svjedoči i obnovljeni Križ s raspetim i osakačenim Isusom Kristom, raspelo bez lijeve podlaktice, koji je odsada pohranjeno i resi prostorije Udruge Hrvatski domobran, ogranak Dubrovnik.

Pročitajte još

ZBOG IZBORA Banke 17. travnja neće raditi, uputile poziv klijentima

Dulist

NEBOJŠA STOJČIĆ Moramo raditi na brendu Dubrovnika kao sveučilišnog grada. Izblijedio je s jačanjem turizma

Andrea Falkoni Račić

BERBA JAGODA U DOLINI NERETVE Najranije do sada s cijenom od tri i pol eura

Dulist