Politika

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Mato Franković je četvrti na listi 10. izborne jedinice i on je ujedno jedini Dubrovčanin kojeg je odabrao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Na prvom mjestu, što smo već pisali, je Branko Bačić iz Blata, ujedino i potpredsjednik Vlade te ministar prostor uređenja, graditeljstva i državne imovine. Na drugom mjestu je župan Splitsko-dalmatinske Blaženko Boban, potom slijedi Tomislav Šuta. Nakon Frankovića na listi je bivši gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara iza kojeg je Neretvanka, ministrica Marija Vučković. Na sedmom mjestu je Danica Baričević, na osmom dožupan Splitsko-dalmatinske Ante Šošić, a potom gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan iza kojeg je imotski kolega Ivan Budalić. Posljednja četvorka na listi su Jure Brkan, Zrinka Mužinić BikićIvo Radica te na začelju general Damir Krstičević, prenosi Dalmatinski portal.

Iako se špekuliralo kako će na listi biti još netko s krajnjeg juga, a spominjala su se imena aktualnog župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića, načelnika Općine Konavle Boža Lasića, ali i ime ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik Blaža Peza koji je također i predsjednik županijskog odbora HDZ-a, ispalo je da je Dubrovnik sveden i zastupljen samo s dosadašnjim saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Grada Dubrovnik Matom Frankovićem.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist