Grad

Obiteljsko savjetovalište u novim prostorijama

Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije otvorilo je ovu srijedu vrata novih prostorija u Ulici Vatroslava Lisinskog 13A, gdje će se sada moći na još bolji način pružiti pomoć svima onima kojima je potrebna.

Nove prostorije blagoslovio je dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić koji je naglasio kako je najbolja dimenzija savjetovanja ona u kojoj savjete potrebitim obiteljima daju funkcionalne obitelji.

-Svatko tko bude dolazio ovdje, bez obzira koja njegova potreba bila, treba biti prepoznat kao Isus Krist i treba ga uslužiti kao samog Isusa Krista, ako tako napravimo onda će ovo savjetovalište uistinu biti blagoslovljeno – poručio je biskup.

Voditeljica Obiteljskog savjetovališta mr. sc. Kristina Rožić zahvalila se svima koji su omogućili prelazak u nove prostorije. Napomenula je kako savjetovalište nije kuća već servis, uslužna djelatnost koja ima dušu a za koju su zaslužni volonteri, svećenici, časne sestre i svi ostali koji na bilo koji način pridonesu vlastitim radom, a to potvrđuje i geslo Obiteljskog savjetovališta ‘Od ljudi za ljude’.

Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije započelo je s radom 2012. godine na dosadašnjoj adresi Kovačka 8 i od tada nudi savjetodavne usluge i edukacije o prevladavanju životnih izazova, ali i prijeko potrebnu moralnu potporu. Često ostvaruju suradnju s drugim centrima, ustanovama i udrugama kako bi pružili što bolju pomoć potrebitima. Neki od programa su: ‘Vjerski kutak za djecu’, ‘Osobni menadžment za mlade i odrasle’, ‘Čašica razgovora’ za ranjive skupine i ‘Snaga riječi’.

Tekst i foto: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

‘MOJOJ LIJEPOJ ZEMLJI HRVATSKOJ’ Koncert Daleke Obale na Dan dubrovačkih branitelja

Dulist

Gradonačelnik novom biskupu poželio dobrodošlicu u grad svetoga Vlaha

Dulist

Predstavnici Udruge branitelja i veterana Vojne policije sastali se s gradonačelnikom Frankovićem i pročelnikom Brčićem

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija