Aktualno

Obiteljski centar je na novoj adresi, broj korisnika raste iz dana u dan

obiteljski centar naslovna

Obiteljski centar u Dubrovniku dobio je nove, puno primjerenije prostore te sada djeluje u upravnoj zgradi TUP-a, na adresi Svetog Križa 3. Svečano otvorenje upriličeno je ovog petka, a tim povodom ravnateljica Obiteljskog centra Ivana Šešo istaknula je kako je s Područnom službom Obiteljskog centra, Dubrovnik dobio ustanovu koja će se baviti psihosocijalnim savjetovanjem, preventivnim programima i podrškom roditeljstvu.
-Dubrovnik je dobio jako puno jer će ovdje korisnici moći doći ne samo na uputnicu Hrvatskog zavoda za socijalni rad nego i dobrovoljno kada god osjete potrebu za razgovor o bilo kojem svojem problemu, a stručnjaci koji ovdje rade, koji imaju dodatne edukacije, znat će im pružiti kvalitetnu uslugu, a ako ne, ako se radi o problemima mentalnog zdravlja, znat će uputiti i roditelje i djecu u daljnje oblike pomoći koji njima trebaju – istaknula je.
Obiteljski centra danas ima 70 do 80 korisnika, no broj novih kontinuirano raste. Rekao je to voditelj Područne službe Dubrovačko-neretvanske Lukša Vragolov.
-Potrebe za Obiteljskim centrom itekako postoje. Prelaskom u nove prostorije primijetili smo da je broj naših korisnika počeo jako brzo rasti i raste dalje te se nije još stabilizirao. Ako govorimo o dobrovoljnim korisnicima, tu prvenstveno govorimo o roditeljima koji traže podršku za svoju djecu, bilo da su to djeca s problemima u ponašanju, djeca koja tendiraju povučenosti ili da je bila nekakva trauma, a od strane područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad isto tako dolazi dosta korisnika u teškim partnerskim odnosima, teškoćama u roditeljstvu itd. – rekao je Vragolov te istaknuo kako je petero savjetnika u centru te se savjetodavni rad obavlja jednom tjedno ili eventualno jednom u dva tjedan.
-Već smo počeli s kreiranjem liste čekanja, što je s jedne strane pozitivna informacija, ali i nešto što ne želimo jer želimo da ljudi dobiju pravovremeno podršku u trenutku kad je trebaju – istaknuo je dalje.
Svi oni kojima treba pomoć mogu se javiti na telefone istaknute na stranicama Obiteljskog centra ili pak e-mailom te će kroz dva do tri dana dobiti povratni poziv svog savjetovatelja.
Ravnateljica je dodatno istaknula kako u centru radi pet stručnjaka, a to su socijalni radnici, socijalni pedagozi, psiholozi, edukacijski rehabilitatori i pravnici sa svim dodatni edukacijama potrebni za rad u ovoj ustanovi.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist