Aktualno

Obilježava se Svjetski dan mentalnog zdravlja

Svake godine, 10. listopada obilježava se Svjetski dan mentalnog zdravlja. Na taj dan podsjeća se na važnost ulaganja u sustav podrške mentalnom zdravlju i promicanje mentalnog zdravlja te destigmatizaciju osoba narušenog mentalnog zdravlja. 

Svrha obilježavanja ovoga dana je podizanje svijesti o problemima vezanima za mentalno zdravlje te pružanje prilike osobama, organizacijama i institucijama koje se bave zaštitom mentalnog zdravlja da promoviraju svoj rad i u suradnji sa zajednicom rade na poboljšavanju uvjeta za pružanje odgovarajuće zaštite mentalog zdravlja.

U Dubrovniku Svjetski dan mentalnog zdravlja svake godine simboličnim akcijama obilježava dubrovačka Udruga Lukjernica. Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja u suradnji s Kinematografima Dubrovnik u ponedjeljak, 10. listopada, u dvorani Visia s početkom u 19 sati prikazat će se film Nemirni. Ulaz je slobodan.

Poseban program 10. listopada priprema i Centar za mlade Dubrovnik, u svojim prostorijama u Gružu s početkom u 15 i 30 sati. Tema radionice i interaktivnog predavanja za dan obilježavanja mentalnog zdravlja je “Mitovi i istine o mentalnom zdravlju”, a održat će se panel-diskusija ”Tabu teme o mentalnom zdravlju” uz brojne izlagače.

Raspored događanja:
15:30 – 16:30 – panel-diskusija ”Tabu teme o mentalnom zdravlju”
16:30 – 17:00 – vrijeme za druženje i razgovor o temi
17:30 – 18:00 – pauza
18:00 – 20:00 – Interaktivno predavanje “Mitovi i istine o mentalnom zdravlju”

Broj polaznika radionice “Mitovi i istine o mentalnom zdravlju” je ograničen, stoga se prijavite na panel-diskusiju i radionicu putem ove poveznice.

 

Izvori: HZJZ, udruga Lukjernica, Centar za mlade Dubrovnik

Pročitajte još

MAJA I MIRKO: ‘SVIMA OD SRCA HVALA’ Humanitarnom akcijom u Verandi prikupljeno više od 67 tisuća kuna

Dulist

KONGRES UGOSTITELJA I TURISTIČKIH DJELATNIKA Župan: Pokazali smo da se možemo nositi s najvećim krizama

Dulist

OVAJ TJEDAN Besplatna radionica ‘Kako samostalno voditi paušalni obrt’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija