Crna kronika

Obavljajući posao savjetnika pronevjerio preko 5 tisuća eura

euri euro novac

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 48-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo pronevjere.

Naime, osumnjičeni je obavljao posao savjetnika u osiguravajućoj kući, zadužen za sklapanje polica osiguranja od automobilske odgovornosti sa strankama i naplaćivanje sklopljenih polica te polaganja novca od sklopljenih polica na račun trgovačkog društva.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u toj ulozi, od sredine ožujka do sredine kolovoza prošle godine, sklopio police osiguranja od automobilske odgovornosti s 33 osiguranika (33 police) za ukupan novčani iznos od preko 5 tisuća eura.

– U gotovini je naplaćeni novac od osiguranika za sklopljene police osiguranja protupravno prisvojio, odnosno zadržao za sebe, umjesto da ih je uplatio na račun trgovačkog društva – navode iz Policije.

Također je utvrđeno da je s četiri različita osiguranika sklopio police osiguranja od automobilske odgovornosti, a da za navedene osiguranike nije pribavio i razdužio potrebnu dokumentaciju kojom bi opravdao dane bonuse, zbog čega je trgovačko društvo trebalo izvršiti nadoplatu po tim policama u ukupnom iznosu od gotovo 732 eura.

Na opisani način osumnjičeni je oštetio trgovačko društvo za iznos od 5.760,37 eura.

– Zbog počinjenog kaznenog djela policija je protiv 48-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu – ističu iz Policije.

Pročitajte još

OKOLNOSTI TEŠKE NESREĆE Motociklist (31) pretjecao vozilo i autobus te udario u taksi iz suprotnog smjera

Dulist

TEŠKA PROMETNA IZNAD GRADA Poginuo 31-godišnji vozač motocikla, Čeh operiran

Dulist

Velika tragedija u obitelji Nicole Artukovich: ‘Hvala ti što si bila moja nećakinja 16 godina, srce mi se slomilo’

Dulist