Crna kronika

Obavljajući posao savjetnika pronevjerio preko 5 tisuća eura

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 48-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo pronevjere.

Naime, osumnjičeni je obavljao posao savjetnika u osiguravajućoj kući, zadužen za sklapanje polica osiguranja od automobilske odgovornosti sa strankama i naplaćivanje sklopljenih polica te polaganja novca od sklopljenih polica na račun trgovačkog društva.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je u toj ulozi, od sredine ožujka do sredine kolovoza prošle godine, sklopio police osiguranja od automobilske odgovornosti s 33 osiguranika (33 police) za ukupan novčani iznos od preko 5 tisuća eura.

– U gotovini je naplaćeni novac od osiguranika za sklopljene police osiguranja protupravno prisvojio, odnosno zadržao za sebe, umjesto da ih je uplatio na račun trgovačkog društva – navode iz Policije.

Također je utvrđeno da je s četiri različita osiguranika sklopio police osiguranja od automobilske odgovornosti, a da za navedene osiguranike nije pribavio i razdužio potrebnu dokumentaciju kojom bi opravdao dane bonuse, zbog čega je trgovačko društvo trebalo izvršiti nadoplatu po tim policama u ukupnom iznosu od gotovo 732 eura.

Na opisani način osumnjičeni je oštetio trgovačko društvo za iznos od 5.760,37 eura.

– Zbog počinjenog kaznenog djela policija je protiv 48-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu – ističu iz Policije.

Pročitajte još

Policija zaustavila 53-godišnjaka u Lumbardi, ‘napuhao’ 1,84 promila

Dulist

Kažnjen sa skoro 4300 eura, privremeno mu oduzet motocikl

Dulist

UZVANIK NA VJENČANJU Sankcioniran muškarac koji je izazvao eksploziju ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija