Aktualno

O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) s temom Globalni izazovi, krizni menadžment i održivi razvoj – Global Challenges, Crisis Management and Sustainable Development, održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.
Svečano otvaranje Konferencije predviđeno je u petak, 2. srpnja, u 10 sati, u Studentskom domu na adresi Marka Marojice 2b.
Cilj je konferenciji okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta koji će prezentirati rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci s konferencije i inovativni pristupi rješavanju suvremenih ekonomskih problema bit će na korist ne samo znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju nego i poslovnim subjektima koji se u svojoj svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima koje nosi suvremeno poslovno okruženje. Uz to, ova se znanstvena konferencija odvija u dvogodišnjim ciklusima čime se Dubrovnik na znanstvenoj sceni etablira i kao značajan centar suvremene ekonomske misli. Ove godine konferencija se ujedno prenosi i na Zoom platformi. Pozvani govornici na ovogodišnjoj konferenciji bit će prof. Daniel Hjorth s Odjela za menadžment, politiku i filozofiju s Copenhagen Business School u Danskoj te prof. Maurizio Zollo, voditelj Odjela za menadžment i poduzetništvo te znanstveni direktor Centra Leonardo.
Uz nastavnike i znanstvenike, Konferenciji će nazočiti i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva i mnogi drugi.
Program se može pogledati ovdje.

Pročitajte još

Engleski nogometni reprezentativac ljetuje u Dubrovniku

Dulist

PROŠLE SU DVIJE GODINE… ‘Dube, kraljica noći. Britka jezika i proste tople duše umotane u vrckavu posebnost bića’

Dulist

Branko Šubić ponovno trči za branitelje, Dubrovnik i Petrinja još jednom posebno povezani

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija