Aktualno

NOVOUREĐENI PROSTORI BOLNICE ‘Osiguravamo najsuvremenije uvjete liječenja’

Opća bolnica Dubrovnik dobila je novouređene prostore Oftalmološke operacijske sale i Dermatovenerologije, uređene u sklopu projekta ‘Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću’. Prostore je u pratnji ravnatelja dr. Marija Bekića obišao župan Nikola Dobroslavić.
Kako je istaknuo Bekić, građevinski radovi na ovim prostorima vrijedni su nešto više od 3 milijuna kuna, a financirani su iz projekta Dnevne bolnice čija je vrijednost 50 milijuna kuna. Tu ulaze i građevinski radovi dnevne bolnice u Metkoviću, projekt opremanja i modernizacije opreme u bolnici, kao i adaptacija danas obiđenih prostora. Kako je naglasio Bekić, u tijeku je i postupak javne nabave za instrumente i opremu oftalmološke sale, koja je vrijedna 2,2 milijuna kuna te je ukupna vrijednost danas obiđenog dijela oko 5,5 milijuna kuna.
-Kroz projekt dnevnih bolnica financiran od strane Euopske unije nastojimo našim pacijentima i djelatnicima osigurati uvjete najsuvremenijeg liječenja, ali i boravka u našoj bolnici – rekao je te napomenuo kako je projekt dnevne bolnice ušao u završnu fazu.
Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić čestitao je ravnatelju i djelatnicima na svemu što rade za unaprjeđenje zdravstva u našoj županiji, a posebno na svemu što su učinili u ovom teškom pandemijskom vremenu zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo, Zavodom za hitnu medicinu i domovima zdravlja.
-Imamo ne samo uvjete za kvalitetnu zaštitu svih naših sugrađana nego i mogućnost pripremiti turističku sezonu kakva nam treba, da bude što bliža 2019. nego prošloj katastrofalnoj godini – rekao je župan te podjsetio kako je i Objedinjeni hitni bolnički prijem uređen sredstvima EU, uređen je i Odjel za palijativu, nabavila se oprema za Radiologiju, a Županija je pomagala i sredstvima u Covid krizi te su bolnici davani poticaju za stanovanje gostujućih liječnika.
-Zajedničkim naporima osigurali smo da nitko nije ostao bez odgovarajuće zdravstvene skrbi i da se nikad nije dogodilo da nedostaje lijekova u našoj bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama – rekao je dalje te dodao kako je u planu i pripremi i cjelovita energetska obnova zgrade bolnice.

Pročitajte još

POVIJESNI TRENUTAK Nakon 1277 dana završena je izgradnja Pelješkog mosta!

Dulist

OD PONEDJELJKA Na ovim parkiralištima Sanitata nećete moći parkirati zbog snimanja

Dulist

Pročitajte tko je u četvrtak i petak bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija