Aktualno

NOVOUREĐENI PROSTORI BOLNICE ‘Osiguravamo najsuvremenije uvjete liječenja’

blank

Opća bolnica Dubrovnik dobila je novouređene prostore Oftalmološke operacijske sale i Dermatovenerologije, uređene u sklopu projekta ‘Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću’. Prostore je u pratnji ravnatelja dr. Marija Bekića obišao župan Nikola Dobroslavić.
Kako je istaknuo Bekić, građevinski radovi na ovim prostorima vrijedni su nešto više od 3 milijuna kuna, a financirani su iz projekta Dnevne bolnice čija je vrijednost 50 milijuna kuna. Tu ulaze i građevinski radovi dnevne bolnice u Metkoviću, projekt opremanja i modernizacije opreme u bolnici, kao i adaptacija danas obiđenih prostora. Kako je naglasio Bekić, u tijeku je i postupak javne nabave za instrumente i opremu oftalmološke sale, koja je vrijedna 2,2 milijuna kuna te je ukupna vrijednost danas obiđenog dijela oko 5,5 milijuna kuna.
-Kroz projekt dnevnih bolnica financiran od strane Euopske unije nastojimo našim pacijentima i djelatnicima osigurati uvjete najsuvremenijeg liječenja, ali i boravka u našoj bolnici – rekao je te napomenuo kako je projekt dnevne bolnice ušao u završnu fazu.
Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić čestitao je ravnatelju i djelatnicima na svemu što rade za unaprjeđenje zdravstva u našoj županiji, a posebno na svemu što su učinili u ovom teškom pandemijskom vremenu zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo, Zavodom za hitnu medicinu i domovima zdravlja.
-Imamo ne samo uvjete za kvalitetnu zaštitu svih naših sugrađana nego i mogućnost pripremiti turističku sezonu kakva nam treba, da bude što bliža 2019. nego prošloj katastrofalnoj godini – rekao je župan te podjsetio kako je i Objedinjeni hitni bolnički prijem uređen sredstvima EU, uređen je i Odjel za palijativu, nabavila se oprema za Radiologiju, a Županija je pomagala i sredstvima u Covid krizi te su bolnici davani poticaju za stanovanje gostujućih liječnika.
-Zajedničkim naporima osigurali smo da nitko nije ostao bez odgovarajuće zdravstvene skrbi i da se nikad nije dogodilo da nedostaje lijekova u našoj bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama – rekao je dalje te dodao kako je u planu i pripremi i cjelovita energetska obnova zgrade bolnice.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] ZVIJEZDE U SPONZI Severina, Mia Begović, Maja Bajamić… kao biblijske žene

Dulist

Tko će biti bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

U ČETVRTAK I PETAK Svečana promocija 334 studenta Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija