Aktualno

Novinarka i spisateljica Tonka Alujević: Ne zaboravite kapetana Laptala!

tonka alujevic

Sve je više javnih osoba koje se, nastavno na situaciju u kojoj su se našli navijači Dinama u Grčkoj, prisjećaju slučaja dubrovačkog kapetana Krista Laptala. Među njima je i  poznata hrvatska novinarka i spisateljica Tonka Alujević.

-NE ZABORAVITE KAPETANA LAPTALA! Grčki zatvor je sablasan, naročito kad u njega završite bez toljage i potpuno sam i skroz napušten. Kapetan Kristo, čija pismenost i literarni talenat šiša kompletnu hrvatsku književnu scenu, čiji moral spada u zadnje trzaje istinske pomorske mediteranske časti i čija nevinost je ništa drugo nego nevinost, dugih 16 miseci provest će u najgoroj tamnici.

Hrvatska ambasada u Ateni nije mrdnila, a Ivan Zvonimir Čičak, baš on, bivši korisnik jugoslavenskih zatvorskih usluga, gnjusno laže, i tereti ga gore od grčkoga suda. I po televiziji i u Jutarnjemu. To je najsmradnija epizoda ove tragedije.

Belgijanska firma za koju je kapetan radija, dala mu je otkaz. Na kraju se razbolija i umra.

To su takvi zatvori di se muči i siluje. A mene sport samo onaj amaterski još zanima. Toljage i stadioni su nasilje. Dobri samo za umobolne i one kojima je važan svaki na izborima, glas – napisala je Alujević na svom Facebook profilu.

Foto: Privatni album

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist