Sport

NOVI USPJEH DUBROVKINJE Faber osvojila 2. mjesto na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu

NOVI USPJEH DUBROVKINJE Faber osvojila 2. mjesto na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu

U Zagrebu uz rijeku Savu u proteklu subotu održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu u organizaciji HAAK Mladost. Po izuzetno hladnom i maglovitom vremenu nastupilo je gotovo 400 atletičara u svim uzrasnim kategorijama – 12 utrka.

Na prvenstvu je nastupila najbolja seniorka Atletskog kluba Dubrovnik, Tea Faber i nastupom u krosu zaokružila svoju kolekciju medalja s ovogodišnjih državnih prvenstva u atletici. Faber je osvojila 2. mjesto.

Prvakinjom Hrvatske u krosu postala je hrvatska olimpijka Matea Parlov Koštro (AK SVETICE ) sa rezultom 30:31, iza nje je u cilj utrčala Tea Faber (Atletski Klub DUBROVNIK) u vremenu 30:48 te kao treće plasirana Helena Valentić (AK KARLOVAC) 31:53.

Faber je osvajanjem bronce naodržanom Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu, ovu sportsku godinu završila sa 9 osvojenih državnih medalja u disciplinama koje je uopće teško povezati, a kamoli za njih osvojiti državna odličja.

– Očito je da se radi o iznimnom talentu, radu i disciplini koja krasi atletičarku Teu Faber, ali i iza tog uspjeha stoji svim sportašima glavna karika, a to je trener. Ante Živković je za Faber odlično istempirao i planski programirao 2021. sportsku godinu što je rezultiralo iznimnim uspjesima Faber u 2021. godini. Uopće ne sumnjamo da će nam 2022. godina donijeti nova sportska iznenađenja i uspjehe dubrovačke atletike – poručili su iz kluba.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist