Aktualno

NOVI SUSTAV IZRADE KARATA Pet tisuća građana treba promijeniti stare pokaze

NOVI SUSTAV IZRADE KARATA Pet tisuća građana treba promijeniti stare pokaze

Na računima tvrtke Libertas, koje naši sugrađani dobiju prilikom produljenja pokaza na prodajnim mjestima, nalazi se i jedna napomena u kojoj se ističe: Cijenjeni putnici, ako posjedujete pokaz stariji od 5 godina, dužni ste ga zamijeniti’. Što je razlog mijenjanju? Naime, Libertas je 3. siječnja 2018. godine implementirao novi sustav izrade i kodiranja karata.

— Od navedenog datuma do danas, a sve sukladno zahtjevima korisnika za izradom karte (pokaza), izrađuju se novi pokazi. Naši korisnici su putem prodajnih mjesta i poruka na izdanim računima zamoljeni da s vremenom promijene stare pokazne iskaznice, a što se odnosi na iskaznice starije od 5 godina – rekao je direktor Libertasa Ante Vojvodić. Pritom je naglasio kako ‘određeni korisnici imaju aktivne pokaze koji su stariji i više od 14 godina’. Ističe također kako će stare pokazne iskaznice vrijediti sve do izdavanja nove.

Nema prihoda

Inače, cijena izmjene pokaza je 20 kuna s PDv-om, a prema podacima Libertasa, od siječnja 2018. godine izrađeno je oko 12 tisuća novih pokaza. No, taj se navedeni podatak, ističe Vojvodić, ne odnosi samo na zamjenu zbog starosti kartice. U ovu brojku spadaju ukupno izrađeni pokazi u navedenom razdoblju, odnosno i izrada kartice prvi put, izrada nove kartice jer je korisnik izgubio raniju karticu, zamjena kartice zbog oštećenog čipa kartice te mijenjanje tipa kartice. Vojvodić naglašava kako se ne može govoriti o ostvarivanju prihoda s obzirom da nabavna vrijednost beskontaktne karte s čip memorijom, potrošni materijal i održavanje sačinjavaju više od 50 posto naplaćene cijene, ne uzimajući u obzir sate rada djelatnika i PDv. — Sve promjene uvedene su s ciljem modernizacije poslovanja, dobivanja točnih statističkih i financijskih pokazatelja, što bolje komunikacije s jedinicom lokalne samouprave te u konačnici u svrhu unaprjeđenja kvalitete usluge – rekao je direktor Libertasa. Ostalo je još 5 tisuća korisnika koji još uvijek ima pokaze starije od 5 godina. Dužni su ih zamijeniti do 30. lipnja 2019. godine jer, kako stoji u napomeni na računu, ‘tada prestaju vrijediti’. Vojvodić pak ističe za DuList kako će se nakon toga roka, ukoliko bude ljudi koji nisu uspjeli zamijeniti pokaze, izići u susret tako da će se dati novi krajnji rok za zamjenu pokaza.

Objavljeno u tiskanom izdanju DuLista 13. veljače 2019.

Pročitajte još

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?