Politika

NOVI PREDSJEDNIK DUBROVAČKOG SDP-A Ivica Didić: Vratit ćemo se tamo gdje pripadamo

NOVI PREDSJEDNIK DUBROVAČKOG SDP-A Ivica Didić: Vratit ćemo se tamo gdje pripadamo

Ivica Didić novi je predsjednik Gradske organizacije SDP-a, odlučeno je tako u subotu na unutarstranačkim izborima Socijaldemokratske partije u Dubrovniku na kojima je imenovano novo gradsko vodstvo ove stranke. Na izbore je, doznajemo, izašlo 34 posto birača.

– Voljom naših birača Anita Bonačić Obradović je potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a. Zadovoljan sam rezultatima izbora. Provedeni su u demokratskom ozračju i sretan sam što sam se upustio u ovaj izazov. Preda mnom je puno posla. To je velika odgovornost. Ne sumnjam u sebe i svoj tim. Radit ćemo dosta s članovima stranke i vratit ćemo se tamo gdje pripadamo – među ljude. Kreirat ćemo politike kojima ćemo, vjerujem, zaslužiti povjerenje naših sugrađana – poručio je Didić za DuList koji se jedini i kandidirao za poziciju predsjednika Gradske organizacije SDP-a.

Podsjetimo, Didić je na ovom mjestu naslijedio Jadrana Barača koji podnio ostavku nakon što je početkom ožujka 2021. pušten iz pritvora u kojeg je dospio zbog prijetnji susjedu, odnosno članu obitelji uslijed razmirica na temu imovinsko-pravnih odnosa.

Hoće li Didić preuzeti mjesto gradskog vijećnika SDP-a kojeg je do sad ispunjao Ivan Tropan, ujedno bivši kandidat ove stranke za dubrovačkog gradonačelnika, još nije odlučeno. Tropan je pak u kolovozu ove godine priveden zbog sumnje kako je sa svojim ocem zlouporabom potpora za očuvanje radnih mjesta sebi pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 400 tisuća kuna.

– U kontaktu sam s Ivanom Tropanom. Njegov mandat u Gradskom vijeću je neotuđiv i o njemu će ovisiti hoće li ga on prepustiti meni te hoću li ja ući u Gradsko vijeće umjesto njega. Pred nama su neke druge aktivnosti, ali vjerujem da će i to brzo doći na dnevni red. Međutim, ponavljam Ivan Tropan je osvojio mandat koji je neotuđiv i on će odlučiti hoće li ga zadržati ili će ga prepustiti nekom drugom. Protiv Ivana Tropana još nije podignuta niti jedna optužnica prema tome on za sad ima apsolutni legitimitet – zaključio je Didić.

Kako doznaje DuList, u nedjelju bi trebalo biti poznato i ime županijskog čelnika SDP-a za kojeg će izgledno biti izabran Mišo Krstičević s obzirom na to da se on, također, jedini kandidirao za ovo mjesto. Rok za prebrojavanje glasova je 48 sati, a unutarstranački izbori u SDP-u su zaključeni danas u 18 sati.

Foto: Hrvatski judo savez

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist