Aktualno

Novi natječaj za Lazarete

Grad Dubrovnik će do 2. svibnja objaviti novi postupak javne nabave s ciljem sklapanja ugovora o izvođenju javnih radova na rekonstrukciji i obnovi Lazareta, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Priopćenje donosimo u cijelosti. 

"Predviđeno trajanje izvođenja radova će natječajem biti definirano na 18 mjeseci, budući da Grad Dubrovnik u navedenom razdoblju, odnosno ovoj i iduće dvije godine, ima osigurana proračunska sredstva za ovaj značajni zahvat čija se vrijednost procjenjuje na oko 32 milijuna kuna bez PDV-a.

Za obnovu i rekonstrukciju Lazareta po izrađenom projektu postoji valjana građevinska dozvola čiji je rok važenja bio do 15. travnja 2012, do kada su
trebali započeti radovi. 6. travnja ove godine Grad Dubrovnik je putem izvođača, tvrtke Tehnogradnja, sukladno važećim propisima pokrenuo nužne radove na održavanju Lazareta, za što je prethodno ovlašteni sudski vještak utvrdio potrebu kako bi se izbjegle moguće štetne posljedice. Ovim radovima je konzumirana građevinska dozvola te se po njoj mogu nastaviti vršiti radovi.

Prethodno provedeni postupak je Rješenjem poništila Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, ocijenivši sve pristigle ponude nezadovoljavajućim, što su ovlašteni predstavnici Grada Dubrovnika koji su vodili postupak ocijenili neosnovanim, a izrijek i obrazloženje Rješenja međusobno kontradiktornim. Zbog toga će Grad Dubrovnik pripremiti tužbu protiv donesenog Rješenja Državne komisije te je predati Upravnom sudu, a na znanje dostaviti Ministarstvu gospodarstva Republike Hrvatske u čijoj je nadležnosti rad Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave."

Pročitajte još

SUKOB INTERESA Evo zbog čega direktorica Sanitata Klaudija Barčot mora platiti kaznu od 4 tisuće kuna

Dulist

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Dulist

FESTA U OČIMA ŠKOLARACA Primorci, Župljani i Konavljani na panou, pod budnim okom Parca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija