Grad

Novi ‘Dubrovački medijski dani’ o terorizmu, medijima i tehnologiji

Kampus Sveučilišta u Dubrovniku

Međunarodna znanstvena konferencija 12. Dubrovački medijski dani (DMD) s temom „UN)CLEAR AND PRESENT DANGER – TERRORISM, MEDIA AND TECHNOLOGY“ ((Ne)jasna i prisutna opasnost – terorizam, mediji i tehnologija) održat će se 28. i 29. listopada 2016. u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.

Na konferenciji Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku izlagat će stručnjaci i znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva.

Predsjednik organizacijskog odbora DMD-a izv. prof. dr. sc. Mato Brautović rekao je: „Tema je i više nego aktualna i siguran sam da će biti zanimljivo čuti analize nastavnika i znanstvenika iz različitih država i kontinenata“.
Otvaranje DMD-a upriličit će se u petak, 28. listopada 2015., u 17 i 30 sati, u Kampusu Sveučilišta (Branitelja Dubrovnika 41).

Glavni govornici bit će: prof. dr. sc. Fathali M. Moghaddam, Georgetown Sveučilište, SAD, koji će govoriti o psihološkoj analizi terorističke prijetnje demokraciji; dok će dr. sc. Brigitte Nacos, Columbia University, SAD, održati prezentaciju s temom: “Od tiska do online terorističke komunikacije: isti ciljevi, različite tehnologije i različiti rezultati“. Dr. sc. Marko Milosavljevič sa Sveučilišta u Ljubljani redoviti je sudionik Dubrovačkih medijskih dana a ove će godine iznijeti ključna pitanja u nemirnom odnosu između medija i terorizma. Četvrti pozvani predavač je dr. sc. Renauld de la Brosse sa Sveučilišta Linnaeus, Švedska, s temom prezentacije: „Terorizam, mediji i informacije u kontekstu demokratske tranzicije – slučaj Tunisa“.

Kao i prijašnjih godina, studenti Odjela za komunikologiju prenosit će sva izlaganja na društvenim mrežama: Facebooku facebook.com/DubrovnikMediaDays, Twitteru twitter.com/DUMediaDays, Google + i Instagramu.
Dosad su teme Dubrovačkih medijskih dana bile: „Umjetna inteligencija, roboti i mediji“ (2015.), „Budućnost novinarstva“ (2014.), „Mediji i ekonomska kriza“ (2013.), „Ekonomski, politički i komunikološki aspekti društvenih medija“ (2012.), „Građanski aktivizam, terorizam i medijacija sigurnost“ (2011.), „Nove tehnologije, internet i komuniciranje“ (2010.), „Obrazovanje novinara i djelatnika u OSJ“ (2009.), „Etika u odnosima s javnošću“ (2008.), „Uloga odnosa s javnošću u kreiranju javnog mnijenja“ (2007.), „EU pravila i naša reanost“ (2006.) i „Mediji i demokracija“ (2005.).

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić