Koronavirus u Hrvatskoj

NOVE PREPORUKE Učenici na nastavi više ne moraju nositi maske, dopušteni i roditeljski sastanci uživo

koronavirus maska 03

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdali su proteklog petka najnovije Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. Na snazi su i dalje preporuke za provjetravanje školskih prostora, fizičkog udaljavanja i pravilne higijene ruku, ali zato zaštitne maske za učenike i djelatnike tijekom nastave više nisu obvezne. Učenici ih mogu i dalje nositi ako smatraju da su im potrebne. Maske su i dalje obvezne tijekom prolaska i boravka u zajedničkim prostorijama te u javnom i organiziranom prijevozu.

Preporuka je da za posjete ustanovama eventualni posjetitelji imaju digitalne COVID potvrde u skladu s Odlukom o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova od 12. studenoga 2021. godine

U školu učenici dolaze i odlaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, ovisno o odluci roditelja, kao što bi dolazili i odlazili da nema epidemije. Dopušten je ulazak roditelja u škole u skladu s dogovorom s razrednikom, odnosno ravnateljem te u skladu s Odlukom o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Dopušteno je održavanje roditeljskih sastanaka i individualnih informacija licem u lice u skladu s Odlukom o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova od 12. studenoga 2021. godine. Preporučeno je da tijekom roditeljskih sastanaka i individualnih informacija prozori budu otvoreni.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist