Kultura

NOVA ZBIRKA MARIJE ĐANOVIĆ Priče kao ulaznica za Europsku uniju

Zbirka priča ‘Zipka za snove’ umirovljene učiteljice Marije Đanović predstavljena je u petak, 9. listopada u Saloči od zrcala.

Recenzentica i lektorica Maja Milošević istaknula je kako su ove priče ulaznica za Europsku uniju te da proizlaze ne samo iz lokalne situacije već da prelaze granice Hrvatske, čime nas približavaju onom što je Europa nekad bila, ona koja je doista vrijedila.

Knjiga je predstavljena u zanimljivom kolažu čitanja priča, glazbenih točaka, recitacija i baletnog nastupa u kojem su sudjelovali Nike Nagy, učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića i učenici Osnovne škole Marina Getaldića.

‘Zipka za snove’ objavljena je u izdanju Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa ‘Slagalica’ čija je predsjednica Marina Kljunak Čuikin naglasila kako im je ovo šesta knjiga u nepune tri godine, a u 2016. godini planiraju izdati pet novih naslova.

Društvo ‘Slagalica’ profiliralo se u društvo koje piše za djecu i mlade jer su sve knjige izuzevši ‘Prokletstvo otoka’, koja je za odrasle, namijenjene upravo mlađoj populaciji.

Promociju su organizirali Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa ‘Slagalica’ i Dubrovačke knjižnice Dubrovnik.

Tekst i foto: DKD

Pročitajte još

Upoznajte svakodnevicu života ‘zlatnog doba’ Dubrovnika!

Dulist

‘RUKAMA SLOŽENO’ Učenici predstavili svoje umjetničke radove

Dulist

U PETAK Pričaonica i radionica za djecu ‘Pismo sv. Nikoli’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija