Koronavirus u Hrvatskoj

NOVA ŠKOLSKA GODINA Ministar obrazovanja Fuchs pojasnio tko sve mora nositi maske

radovan fuchs

Maske ostaju za više razrede, dakle 5., 6., 7., 8. razred i 1., 2., 3., 4. razred gimnazije – poručio je ministar obrazovanja Radovan Fuchs u nedjelju prilikom gostovanja u RTL-u Danas gdje je govorio o početku nove školske godine.

– Ako u razredu nije osiguran razmak od metar i pol do dva metra između učenika. U situacijama gdje je taj razmak manji, a ako je epidemiološka situacija u tom području povoljna, ravnatelj može u suradnji s lokalnim stožerom donijeti odluku da se maske ne moraju koristiti. Maske su obavezne za korištenje u zajedničkim prostorima, hodnicima, izvan učionica, i u javnom prijevozu i školskom prijevozu – rekao je.

Nastavnici koji su cijepljeni mogu predavati ispred razreda bez maske, a oni koji nisu, ti bi trebali nositi masku, iznio je.

– Razrednik radi u školi i ako nije cijepljen nosit će masku i imati je tijekom roditeljskog sastanka. Covid potvrde će ravnatelj zatražiti, odnosno donijeti takvu odluku ako bi u tom mjestu odakle gravitiraju učenici bila loša epidemiološka situacija – komentirao je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist