Kultura

NOVA SAMOSTALNA IZLOŽBA ‘Requiem For The Dream’ Ivane Miloglav u Kulturnom centru Jadran

plakat ivana miloglav requiem for the dream

Requiem For The Dream ime je nove samostalne izložbe umjetnice Ivane Miloglav. Izložba je nazvana prema istoimenom audiovizualnom radu koji će biti premijerno prikazan u Kulturnom centru Jadran u Dubrovniku 21. travnja s početkom u 19 sati.

Novi radovi dio su koncepta započetog 2018. izložbom Intro u Art radionici Lazareti, kad se prvi put pojavljuje lik HEART kao umjetničin alterego. HEART je anagram od Earth, a predstavlja lik Zemlje u ljudskom obličju koji živi na Planetu X gdje piše svoje priče. Želeći istaknuti drugačiju perspektivu, pomaknuto očište, drugi kut gledanja na stvari i događaje, HEART piše priče, scenarije, odnosno razne mogućnosti razvoja događaja.

Nastavljajući se na dosadašnje radove koji izazivaju čovjekovu percepciju, priča pobuđuje gledatelja/čitatelja da mijenja fokus gledišta te empirijski širi spoznaju o svijetu oko sebe.

Live streaming sa otvorenja izložbe možete pratiti na facebook stranici Kulturnog centra Jadran, nakon čega će biti dostupan podcast u kojem umjetnica govori više o svom radu objavljen na YouTube kanalu.

Pročitajte još

DONACIJA DPDS-a Znanstvena knjižnica bogatija za primjerak tiskarske djelatnosti Dobrića Dobrićevića

Dulist

[FOTO] Senka Bulić ususret ‘Ekvinociju’: Povijest Igara obilježena je tekstovima Vojnovića

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE ‘Hekuba’ na Lovrjencu

Dulist