Aktualno

NOVA PRIJEVARA Ne nasjedajte na investicijske ponude!

shutterstock 1729190293

Policijska Uprava dubrovačko-neretvanske županije upozorava građane da ne nasjedaju na investicijske prijevare!

Naime, proteklog četvrtka 71-godišnjakinja je pristupila u Postaju granične policije Gruda i prijavila kazneno djelo prijevare kojim je oštećena za novčani iznos od 12.089,00 eura.

U svojoj prijavi policiji je navela kako je u vremenskom razdoblju od sredine ožujka do sredine srpnja 2023. godine, u više navrata telefonski kontaktiralo nekoliko, njoj nepoznatih, muških osoba koji su se predstavili kao djelatnici tvrtke koja se bavi investiranjem i ulaganjem u dionice i kriptovalute.

Tijekom razgovora spomenute osobe su je navele da putem svog bankovnog računa izvrši više uplata za ulaganje u dionice što je oštećena i učinila te putem aplikacije mobilnog bankarstva ili osobno u poslovnici banke, na račun počinitelja u pet navrata uplatila ukupni novčani iznos od 3.089,00 eura.

Banner 300x250 DU 1

Također je, prema uputi jedne od spomenutih muških osoba koja joj je na mobilni uređaj poslala poveznicu, ispunila svoje osobne podatke i podatke svog bankovnog računa koji su se tražili u poveznici, nakon čega je primijetila da joj je s računa skinut novčani iznos od 9.000,00 eura.

Nakon zaprimljene kaznene prijave policija je započela kriminalističko istraživanje prijavljenog događaja.

Pročitajte još

KÄRCHER CENTER DUBROVNIK Prepoznatljiv asortiman i odlični popusti na novoj lokaciji!

Dulist

ZBOG VREMENA Triton ni danas nije isplovio – Iz Čistoće se nadaju sutra

Dulist

Policija i ove godine provodi preventivne programe kojima je obuhvaćeno 300 srednjoškolaca

Dulist