DuList IN

NOVA KOLEKCIJA TENE FILIČIĆ Futurizam u očima dubrovačke dizajnerice

Tena Filicic Nova Kolekcija 3

Smještena u daleku (neodređenu) budućnost, radnja se vrti oko dvije bogatašice koje se u društvu svojih hologramskih kućnih ljubimaca spremaju za izlazak/zabavu. Hladne i dominantne, ali odjevene u jake boje i efektne materijale, postavljaju pitanje (ne)važnosti pokazivanja emocije i ekspresije osobnosti u vremenu umjetne inteligencije.

Tena Filičić, 28-godišnja Dubrovkinja s diplomom modnog dizajna više se puta predstavila Dubrovniku, a njena najnovija kolekcija nastavlja se na futuristički stil kolekcije ‘Budućnost u Dalmaciji’. Tena je vlasnica obrta, dizajnira, šije i hrabro ulazi u riskantne kreacije koje bi brojni dizajneri izbjegli.

Visoka Moda i Budućnost Nova kolekcija stigla je s kratkom odgodom budući da je sam dizajn nastao još 2018.

— Kolekcija Jesen 2019. (Galerija Futurizma 1. dio) nastala je u želji da kreiram nastavak price prošle kolekcije, Ljeto 2018. (Budućnost u Dalmaciji) i objedinim njene elemente sa svim prošlim kolekcijama, uglavnom inspiriranih tradicijom, tj. njenom integracijom u moderno vrijeme (Imperial, Korzetarnica 1. i 2. dio, Čajanka u vrtu). Smještena u daleku (neodređenu) budućnost, radnja se vrti oko dvije bogatašice koje se u društvu svojih hologramskih kućnih ljubimaca i ekspresije osobnosti u vremenu umjetne inteligencije. Prvi put sam u kolekciju ubacila kaput, minimalističkog kroja u ‘camel’ boji od mekanog štofa, idealan za jesen i dubrovačku zimu. Novitet su i 3D printane torbice u neonski žutoj Pla(biorazgradivoj) plastici. Osim toga istaknula bih i hlače ekstra visokog struka u metallic ljubičastoj boji, kao i crne kožne koje su rekreacija omiljenog komada iz Korzetarnica. Kolekcija je snimljena u Umjetničkoj Galeriji Dubrovnik. Pozadinske instalacije su dio izložbe umjetnice Ide Blažičko. Zahvalila bih Dragani Pogac, Matiji Miloslaviću i Ivani Tepšić iz Robot Handmade na proizvodnji torbice – ispričala nam je Filičić.

Tena Filičić nakon ove kolekcije ide na kratku pauzu zbog angažmana kao kostimografkinja. Kako nam je otkrila, o projektu na kojem će raditi nadolazećih mjeseci ne smije još pričati, no iako će s modom uzeti kratku pauzu, sigurni smo kako novih kolekcija za ljeto neće nedostajati.

FOTO: Doris Jakić ex Raguž

Modeli: Mirijam Šutalo i Paula Pušić

MUA: Maris Gavranić

Frizure: Brigita Pavlović

Nakit: Le Poeme Jewellry dizajnerice Pamele Garvan

RTW kolekcija i torbice: Tena Filičić

Pročitajte još

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist

[FOTO] NEDJELJNI ĐIR Tko je sve iskoristio lijep dan?

Dulist