Grad

NOVA ATRAKCIJA Minčeta nakon šest stoljeća otvara svoja vrata!

Zasigurno su brojni pomislili kako je unutar gradskih zidina sve već viđeno i istraženo, no nova otkrića uvijek stvaraju osjećaj iznenađenosti. To se dogodilo i tijekom rekonstrukcije i uređenja tvrđave Minčeta.

Već smo pisali o početku radova na samoj šetnici na zapadnom zidu predziđa Minčete kada su arhitekti pronašli brojne arheološke vrijednosti. Ali su ih unutar tvrđave dočekale razne katakombe, tajni prolazi… O ovom smo novom hvalevrijednom projektu razgovarali s Nikom Kapetanićem predsjednikom Društva prijatelja dubrovačke starine, koji su zaslužni za pokretanje radova.

– U ovoj fazi naš plan je otvoriti zapadno predziđe od Minčete do Bokara i dalje do arheološkog lokaliteta na sv. Andriji. Već smo dovršili kulu Gornji ugao u kojoj se nalazi arheološki lokalitet s pećima koje su korištene za zalijevanje metala. To je zaista bio jedan zahvat koji je trajao godinama, a bio je zahtjevan i skup – rekao je Kapetanić i dodao kako su radovi na ovom projektu trajali dvije godine.

Što nam je još otkrio pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koji je od srijede, 12. srpnja u prodaji!

 

Pročitajte još

Sljedeće sezone, broj cruisera bit će potpuno usklađen s planovima održivog turizma

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Žičara besplatna na Dan dubrovačkih branitelja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija