Crna kronikaHrvatska

“Nosili su slušalice, nisu čuli vlak…”

Mjesto tragične nesreće kod Šibenika

Iako je sinoć šibenska Policija dala tek šturo priopćenje o tragičnoj pogibiji 17-godišnjakinje iz Ražina i 20-godišnjaka iz Konavala, tijekom dana su se kroz brojne medijske objave donekle rasvjetlile okolnosti tragedije.

Lokalni portal Sibenik.in ističe kako je mladi par stradao pod udarom TLM vlaka 5828 na relaciji od Šibenika do Perkovića. Strojovođa je uzaludno signalizirao i kočio pred parom koji je hodao prugom. Nije im bilo spasa, poginuli su na mjestu događaja.

– Jutros čujem da su hodali prugom, gdje stalno mladi hodaju na putu iz trgovačkog centra, i da su na ušima imali slušalice, slušali glazbu, pa nisu čuli vlak. Uzalud im je 28-godišnji strojovođa, momak iz Perkovića, signalizirao i trubio. Strašno je to što se dogodilo, tako mlada cura, ima i malu sestru koja tek ide u drugi razred osnovne škole – ispričao je za lokalni portal ŠibenikIN susjed.

Jedno tijelo pronađeno je pod nadvožnjakom, a drugo 20 metara prema željezničkoj postaji na Ražinama. Na mjestu pogibije nije bilo obilježenog pružnog prijelaza, ali se ističe kako tim dijelom pruge mladi često šeću na putu za trgovački centar, kino, kafiće…

– Tijekom očevida naloženo je vađenje krvi i urina vozača vlaka da bi se utvrdio je li bio alkoholiziran, a naložena je i obdukcija poginulih. Također, izuzet je i brzinomjer traka dizelskog motornog vlaka. Radi utvrđenja svih okolnosti uzroka prometne nesreće bit će provedeni dodatni izvidi te naloženo provođenje adekvatnih dokaznih radnji – istakli su iz šibenskog DORH-a za Vecernji.hr, dodajući da nikakve slušalice nisu pronađene uz tijela stradalih.

U HŽ-u pak tvrde da i oni provode istragu događaja, ali kako je utvrđeno da strojovođa nije bio alkoholiziran te da nije premašivao dozvoljenu brzinu od 65 kilometara na sat.
– Izražavamo sućut obitelji zbog tragedije. Stalno upozoravamo da je opasno kretati se uz prugu, a tuda se nije smjelo kretati. Stotinjak metara dalje postoji nadvožnjak preko kojeg se može proći, no, nažalost, tim putem nisu išli – rekao je direktor Regionalnog centra (jug) Hrvatskih željeznica Slavko Šerić.

Poginuli mladić i djevojka, sudeći po objavama na svojim Facebook profilima, bili su u sretnoj ljubavnoj vezi.

Pročitajte još

U GRUŽU Automobil udario pješakinju, prevezena u OB Dubrovnik

Dulist

PROŠLOTJEDNI REKORDER Vozio s 2,52 promila alkohola, dobio kaznu i ostao bez dozvole

Dulist

‘PAPRENA’ KAZNA 23-godišnjak vozio bez dozvole, odbio se zaustaviti

Dulist